Home   |   LoTW

SLANJE DNEVNIKA U LoTW

1. Potpisani log (datoteku TQ8) pošaljite preko web stranice LoTW. Otvorite početnu stranicu www.arrl.org/lotw/  i prijavite se u sustav - klik na LogbookUsers' LOG IN u sredini stranice.


2. Na stranici Log on to Logbook of the World unesite korisničko ime (Username) i zaporku (Password). Ovdje upisujete korisničko ime i zaporku koju ste dobili od ARRL-a zajedno sa digitalnim certifikatom.

Prije prijavljivanja provjerite da vaš Internet preglednik prihvaća ''cookies'' - u večini slučajeva ova opcija je aktivirana.
3. Na stranici Logbook Users' Home Page kliknite na Upload File
4. Na stranici Logbook File Upload kliknite na Browse...5. Otvorio se prozor File Upload. Nađite folder u koji ste spremili log za slanje (datoteka s ekstenzijom .tq8) i kliknite na Open
6. Kad se polju File to Upload: pojavi ime datoteke za slanje (cijela putanja) kliknite na Upload file
7. Slanje dnevnika može dulje potrajati. Za veći dnevnik i sporiju vezu 10-ak ili više minuta.  Kad je dnevnik poslan, na ekranu vidite poruku da vaš dnevnik čeka na obradu u LoTW (File 9A2JK_19012006.tq8 queued for processing)Obrada može potrajati (ovisno o opterećenju sustava), zato je najbolje odjaviti se i kasnije prijaviti.


8. Kliknite na Log Off za odjavu iz LoTW  (gornji desni kut ekrana).

9. Ponovno se prijavite u LoTW. Ako je sustav obradio vaš log, u gornjem desnom kutu ekrana vide se osnovne informacije o QSO-ima koje ste poslali.

10. Iz gornje slike vidi se da je u LoTW poslano 21398 QSO-a i da je to rezultiralo sa 2465 potvrda koje se mogu koristiti umjesto QSL karata za DXCC diplome.


Home   |   LoTW