Dana 18.04.2013. godine sa početkom u 20.00 sati u prostorijama radio kluba, održana je Izvještajna i izborna Skupština radio kluba „LIPIK“. Po izvješću Izborne komisije od 21. člana na Skupštini nazočno je bilo 16 članova i sve odluke su pravovaljane. Skupštini su bili nazočni i gosti iz Radio kluba „Pakrac“, Boro Černi 9A4TD, I 9A3BC Franjo Klačmer. Po podnesenim izvješćima i razrješenju bivšeg vodstva biran je novi predsjednik i i ostala tijela upravljanja. Za novog predsjednika izabran je ponovno Miroslav Fila 9A4MF,  a u izvršni odbor izabrani su: Stjepan Horvat 9A6NHS, Antun Marošević 9A4BQ, Dragutin Kralj 9A4DK i Ivan Zandona 9A6JTW, u Nadzorni odbor izabrani su: Vlado Stakor 9A6GUO, Vlado Hudeček  i Damir Fila 9A6KKD, te u sud časti su izabrane: Vesna Ugarković 9A5HH, Dubravka Stakor 9A3EDS i Ljiljana Fila 9A7GVA.

Po završetku službenog dijela Skupštine, domjenkom je počastio Antun Marošević 9A4BQ, povodom dodjele nagrade „Faust Vrančić“, te se druženje nastavilo uz radioamaterske priće i dogodovštine, ali i planove za još veću suradnju sa radio klubom „Pakrac“

Izvješće o radu radio kluba „LIPIK“
tijekom 2012. godine

Tijekom protekle 2012. godine, članovi radio kluba su bili veoma aktivni: sudjelovali su u pet UKV natjecanja, te u kategoriji više operatora samo FM vrsta rada osvojili jedno drugo mjesto i četiri prva mjesta, pet pehara tijekom 2012. godine. Sva UKV natjecanja su održana sa izletišta Omanovac, 654m nadmorske visine, udaljen od Lipika 18 km, gdje odlazimo o vlastitom trošku. Sudjelovali smo u 23. KV natjecanja, gdje na svjetskoj razini nemamo zapaženih rezultata, osim u UBA DX gdje smo 3. u svjetskom, 3. u europskom plasmanu a prvi u RH u kategoriji SO 20M LP, u Izraelskom nacionalnom natjecanju smo osvojili 4. mjesto u svjetskom plasmanu, u Venecuela DX contest osvojili smo 7. mjesto u svijetu,  dok  smo u sedam natjecanja bili prvi u RH u našoj kategoriji, te u natjecanjima održali 7357 veza diljem svijeta, za koje su većinom ispisane QSL karte i poslane preko QSL biroa. Rad na kratkim valovima se odvija i van natjecanja, te je održano 2754 veze. Odrađene su i potvrđene nove zemlje, ekspedicije na otočjima diljem svijeta, tako da ima puno novih QSL karata. Osvojili smo i tri nove WFF diplome, koje krase našu zbirku.

Po 16. Puta smo organizirali UKV natjecanje „LIPIK 2012“ koje organiziramo povodom prvog oslobođenog grada tijekom Domovinskog rata, i u spomen svim poginulim braniteljima na području grada Lipika. Natjecanje je međunarodnog karaktera, jer su se uključile i susjedne nam zemlje ali i radio amateri iz Bugarske i Poljske. Isto tako u prosincu, tradicionalno smo organizirali dodjelu nagrada i diploma za natjecanje, gdje su nam došli radio amateri iz Vukovara, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Osijeka, Bjelovara, Varaždina, Zagreba, Siska, Karlovca pa sve do Rijeke, jer vrijeme je bilo lijepo za prosinac i nije bilo se teško odlučiti na duži put i druženje u Lipiku, jer poneki radioamateri su vjerni natjecatelji ali i vole doći kod na  dodjelu.

2012. godine je navršilo 20. godina kako je RH postala samostalna država i ujedno dobila svoju pozivnu oznaku, 9A. HRS je u suglasnosti sa Agencijom za telekomunikacije izdao prigodnu pozivnu oznaku 9A20, i pošto smo se prijavili za jubilarnu pozivnu oznaku 9A201CTL, te je za tu pozivnu oznaku odrađeno  5 000 veza diljem svijeta iz 121 zemlje i za iste veze smo ispisali i poslali sve QSL karte, koje su štampane za tu prigodu.

Antenski samonosivi stup, visine 24m, je osposobljen, obojan i postavljen u selu Korita, pokraj Šumarske kučice. Da bi se to sve napravilo utrošeno je  puno radnih sati, jer se ujedno radilo i na uređenju okoliša, ali i na uređenju unutrašnjosti šumarske kučice koju smo dobili na korištenje od Šumarije Lipik. Sav utrošeni materijal i troškovi dolaska su snosili sami članovi, jer priliv novčanih sredstava ne ide prema predviđenom planu. Troškovi nisu mali jer selo Korita je od Lipika udaljeno 15 Km, a nekim članovima je udaljenost i 20 Km. Veliku zaslugu u realizaciji postavljanju stupa i glavni organizator radnih akcija je Vlado Stakor 9A6GUO, sa svojom malobrojnom UKV ekipom.

I ove  godine smo sudjelovali na prezentaciji udruga koje se financiraju iz proračuna grada Lipika, koje je održano u Aleji kestenova u parku Lipika, sa  osvojenim diplomama, radovima konstruktorske sekcije, te izložbom QSL karata za potvrđene odrađene veze diljem svijeta, koje su bile vrlo interesantne posjetiocima koji su se zadržali kod našeg izložbenog prostora.

Sa ponosom mogu reći, da  je naš član, Vlado Stakor  dobio godišnju nagradu Grada Lipika za 2012. godinu, za izniman doprinos u radu radio kluba „LIPIK“ , omasovljenju članstva i radu za dobrobit lokalne zajednice. Također, s velikim ponosom, mogu reći da je naš član Antun Marošević, nastavnik tehničke kulture u mirovini, zasluženo dobio nagradu HZTK Faust Vrančić, za dugogodišnji rad sa djecom i mladeži u izvanškolskim aktivnostima, elektronike i robotike, za sudjelovanje sa djecom na županijskim i državnim natjecanjima, robotike i elektronike, gdje su učenici kojima je Ante bio mentor, postizali vrlo zapažene rezultate, osvajajući  prva mjesta u svojim kategorijama. Uspjeh je tim veći što je Lipik mala sredina i nema puno učenika, kao što mentori imaju izbor u daleko većim sredinama, moje iskrene čestitke Anti i Vladi.

Članovi Izvršnog odbora, sastajali su se po potrebi, održano je 6 sastanaka a sastancima je uvijek bio nazočan i predsjednik Nadzornog odbora, Vlado Stakor.