Šesnaesti puta zaredom Radio klub Lipik organizirao je UKV natjecanje, koje je održano u kolovozu u sklopu 9A Activiti natjecanja a nakon natjecanja 02.12.2012.i HAMFEST s podjelom nagrada za sudionike natjecanja i goste.

Već od deset sati 02.12.2012. u dvorištu vatrogasnog doma u Lipiku počelo je okupljanje radioamatera  sudionika natjecanja, koje niti prohladno maglovito jutro nije spriječilo da ponovo dođu u Lipik. Gosti pristižu sa svih strana, pa i iz udaljene Rijeke.  Dočekuju ih domaćini i zagrijavaju s pravom slavonskom „šljivkom“ koju velika većina ne odbija, vjerojatno samo radi prohladnoga jutra. U dvorištu doma već se puši iz kotla u kojem se pripremaju konkretne stvari za tradicionalni domjenak poslije službene dodjele nagrada. Za konkretne stvari krivi su Drago 9A4DK i Vlado9A6GUO. Broj pristiglih gostiju biva sve veći, susreću se stari poznanici, prepričavaju se po tko zna koji puta dogodovštine iz povijesti i razmjenjuju iskustva u četiri oka. Iako je dvorana doma u kojoj će se održati skup zagrijana, pristigli ne napuštaju dvorište, što zbog „šljivke“ što zbog miomirisa iz kotlova u kojima Drago i Vlado miješaju i prevrću sadržaj, sve do 12 sati kada smo ih morali potjerati unutra.

 

Skup otvara predsjednik Radio kluba „Lipik“ Miro 9A4MF koji pozdravlja prisutne i upoznaje ih s poviješću ovog natjecanja.

Natjecanje „Lipik“ održano je 16. put , a održava se neprekidno od 1997. godine prigodom obljetnice oslobođenja Lipika , prvog oslobođenog grada u Domovinskom ratu, kao spomen na sve poginule branitelje na području Lipika u Domovinskom ratu.

Sudionike HAMFEST-a pozdravljaju i obraćaju im se gradonačelnik Lipika Antun Haramija i predsjednik HRS-a Zdenko Blažičević 9A2HI. Svima je drago da je HAMFEST svake godine dobro posjećen, unatoč krizi s kojom se sve češće susrećemo. Nakon obraćanja sudionicima, podijeljena su priznanja natjecateljima.

Nakon podjele priznanja uslijedio je tradicionalni domjenak po kojemu su skupovi u Lipiku niz godina poznati radioamaterima iz bliže i dalje okolice. Druženje uz razmjenu iskustava nastavljeno je i poslije domjenka, što su nažalost prekinule vremenske neprilike, početak padanja snijega, zbog čega su oni iz udaljenijih krajeva krenuli prije mraka svojim domovima. Gosti iz Rijeke su imali i problema kroz Gorski kotar, ali na kraju je sve ipak dobro prošlo. Zahvaljujemo svim sudionicima HAMFEST-a na riječima pohvale za organizaciju i nadamo se ponovnom susretu za godinu dana.

Slike su u Galeriji slika