Lipik 2010Pripreme za dodjelu diploma i pehara, moraju početi barem dva mjeseca ranije, zbog rezerviranje sale u Vatrogasnom domu. Datum je utvrđen, 05.12.2010., sala rezervirana i sada ostaju ostale pripreme, naručivanje pehara i izraditi  prijedlog diplome. Obzirom da je recesija, pa je tako i gradski proračun dosta tanji nego prošlih godina, bili smo primorani izabrati skromnije pehare,  ali su ipak dovoljno veliki i lijepi.. Natpisi na pločice su napisani, poslani meilom u Zagreb gdje smo naručili pehare i za 1460,00 Kn pehari su stigli.

Diplome već tradicionalno izrađujemo kod Igora u Tiskari MIK II u Pakracu. Igor je izradio četiri prijedloga diploma, ali jedan prijedlog  svima se na prvi pogled dopao, a to je slika novog trga kod tržnice sa fontanom i u pozadini se vidi Multi kulturalni centar grada Lipika, po starom nazivu „Stara pučka škola“ Diploma je veoma lijepo dizajnirana, štampana na vrhunskom  tehnikom i na 20gr papiru sa sjajnom prednjom stranicom. Diplome su štampane odmah sa pozivnom oznakom, kategorijom i osvojenim mjestom, što nam je uveliko pomoglo.

Vrijeme dodjele se brzo približava, prognoza vremena nije baš nam naklonjena, pa sa zabrinutošću svaki dan  pratimo prognozu vremena. Prijave polako pristižu, ali to su sve radioamateri iz bliže okolice Lipika. Prvi su se ipak najavili naši stalni gosti 9A3ND Dubravka sa suprugom iz Belišća. No kako se bliži dan dodjele prijava stiže sve više, pa tako iz Zagreba, Vukovara, Bjelovara, Siska, Varaždina i da ne nabrajamo dalje i nekoga ne zaboravimo. Vrijeme se za vikend popravilo na našu radost, ali i na radost svih  koji su planirali doći na dodjelu.

Osvanula je nedjelja 05.12.2010. lijep sunčan i prohladan dan, ceste suhe i gosti počinju pristizati već poslije 10 sati. Među prvima stižu iz udaljenijih dijelova Lijepe naše, Belišća, Slavonskog broda, Zagreba i tako redom dalje. Sve poznata lica, pogotovo poznate modulacije sa UKV natjecanja, ali i susreta sa ranijih dodjela ove godine koja su održana. Sala Vatrogasnog doma se polako puni, na radost nas domaćina, iako nisu svi došli koji su obećali doći, sala je skoro puna, te sa nama domaćinima ima preko 70 ljudi. Dvanaest sati je brzo došlo i vrijeme je da se počne sa dodjelom diploma i pehara. Sve prisutne je pozdravio predsjednik radio kluba „Lipik“ Miroslav Fila 9A4MF, u svoje i u ime svih članova radio kluba „Lipik“. Ukratko je objašnjeno da je ovo već 14. po redu održano UKV natjecanje u spomen svim poginulim braniteljima, koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu na području Lipika i Pakraca. Da se nikada na zaboravi što se događalo na našim prostorima tijekom 1991. pa i dalje, ali isto tako da se to nikada više ne ponovi, neka te žrtve ne budu uzaludne. Na natjecanje odazvao se velik broj natjecatelja, ali na žalost nisu svu poslali svoje natjecateljske dnevnike, no unatoč tome još uvijek je naše natjecanje najmasovnije, u organizaciji lokalnih radio klubova. koji.Tako je ove godine pristiglo ukupno 128 logova sa domaćim natjecateljima koji nisu uvrštenu u plasman. Sve nazočne ispred grada je pozdravio Gradonačelnik Grada Lipika, g. Antun Haramija, koji je jedno i pomogao pri dodjeli diploma i pehara. Podjela je izvršena prema kategorijama, i to je prošlo relativno brzo. Svi natjecatelji koji su poslali svoje dnevnike su dobili diplome sa naznakom osvojenog mjesta, pa čak i diskvalificirani su dobili diplome za sudjelovanje, kao i članovi radio kluba „Lipik“  koji su sudjelovali u organizaciji HAMFEST-a, ili su sudjelovali u natjecanju.

Poslije dodjele je tradicionalni domjenak, što su nam pripremili kuhari u bolnici, na što se nitko nije žalio. Ubrzo su počele priče koje razumiju samo radioamateri, pojačala, antene i sve ostalo što bi trebalo biti bolje za bolji plasman a da se utroši u ovo skromno vrijeme što manje novaca. Pošto je prosinac, mrak brzo dolazi, pa čim se jedna ekipa dignula, počeli su se i drugi polako spremati na povratak kući, polako ih ispraćamo, svakom poželimo sretan put i sretan povratak kući, te do slijedećeg susreta na bandu ili na nekom zaostalom HAMFEST-u, ali i iduće 2011. godine  15. po redu UKV natjecanju „LIPIK 2011“  da se opet podsjetimo svih tih mladih ljudi,  koji su dali najvrjednije što su imali, svoje živote u tom bespotrebnom, besmislenom i nametnutom nam ratu, koji su započeli bolesni umovi željni velike srbije.