RK  LipikRadio klub «Lipik» je več  13. godina za redom organizirao UKV natjecanje povodom prvog oslobođenog grada u Domovinskom ratu. Dodjela diploma i pehara se uvijek održavala u prosincu pa tako i ove godine, 06.12.2009. sa početkom u 12. sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Lipiku. No to nije bilo samo za UKV natjecanje «LIPIK» nego se ove godine dodjeljivale  diplome i pehari i za UKV natjecanje «Bljesak 2009» u kojem je radio klub «LIPIK» suorganizator. Tako da je na stolu čekalo 42 pehara za podjelu.

Vrijeme je bilo sunčano i toplo za ovo vrijeme godine, pa prvi gosti iz Slavonskog Broda su došli več u 10 sati, ali sa željom da malo prošeču našim malim gradom, da vide koliko ide obnova nakon strašnih razaranja 1991. godine. Po povratku iz šetnje bilo je dosta pitanja, gdje je, Kursalon, hotel, natkriti bazeni, vandlban i sve ostalo što je nekada bio ponos Lipika. Naš odgovor su vidjeli u našim očima, jer na našu veliku žalost, toga više nema.

Članovi oba radio kluba uz pomoć domara sredili su salu, a drugi dio ekipe se okupio oko kuhara paprikaša vani ispred kuhinje, a glavni majstor kuhače bio je Dragutin Kralj 9A4DK.

Kako je vrijeme odmicalo tako je pristizalo sve više gostiju, i pošto je bilo lijepo i toplo nitko nije ulazio u salu zbog potrebe grijanja ili zime. Vani je bilo veselo, susretali su se stari poznanici sa KV i UKV natjecanja, ali su nam došli i redoviti gosti iz Bosne i Hercegovine, koji svake godine dolaze, no ove godine samo sa dva auta, dok je ponekad znalo biti puno više. Na našu žalost, iz Slovenije nije nitko došao, jer jedina ekipa koja se je najavila je zbog opravdanih razloga otkazati u subotu, pa tako na žalost nije nikoga bilo iz susjedne nam Slovenije. Ali zato uvaženi gosti, koje smo pozvali, su se odazvali, predsjednik HRS-a Zdenko Blažičević 9A2HI, gradonačelnik grada Lipika g. Antun Haramija te predsjednik Gradskog vijeća g. Ivan Molnar. Goste nismo brojali, ali po postavljenim sjedečim mjestima na HAMFESTU  sa domačinima je bilo oko 85 ljudi, što je zaista lijepi odaziv.

Sve prisutne je pozdravio Miro 9A4MF, zahvalio na tako velikom broju učesnika u natjecanju, ali i odličnom odazivu na dodjelu diploma i pehara, jer u ovo krizno vrijeme, posječenost dodjela je dosta slaba. Ukratko je objasnio, da se natjecanja održava u spomen svim poginulim braniteljima grada Lipika tijekom Domovinskog rata, te sa željom i porukom da se to nikada ne zaboravi ali isto tako da se to nikada više ne ponovi, to što se događalo na našem prostoru 1991. godine. Gradonačelnik g. Antun Haramija je također pozdravio sve nazočne ispred grada Lipika, dok predsjednik 9A2HI Zdenko Blažičević, čestotao upornim članovima RK «Lipik» na uspješnom organiziranju UKV natjecanja. Kratko se svima obratio i predsjednik RK «Pakrac»  Boro Černi 9A4TD, te se pristupilo dodjeli diploma i pehara. Prvo se dijelilo za «Lipik» pa potom za «Bljesak», što se malo i odužilo, jer to je ipak dodjela za dva natjecanja. Zahvaljujemo svim sudionicima dodjele na strpljenu, da dođu na red za svoje pehare i diplome.

Završetkom podjele, u sali je nastao žamor, priča, ali članovi obaju klubova su nosili posude sa paprikašem, sa kojim su svi bili zadovoljni, te se kotao dosta brzo praznio, ali smo računali na to pa je i ostalo, tako da nitko nije ostao gladan. Pošto je prosinac i puno krači dani, druženje nije baš dugo trajalo, jer pojedinci su imali i po nekoliko sati putovati do svoje kuče, dok drugi su željeli za dana stiči kuči.

Tako je prošao i taj dan, pa se nadamo da se opet čujemo u kolovozu u natjecanju i u prosincu opet u Lipiku na dodjeli diploma i pehara.

Ostale slike možete pogledati na slijedećem linku > LINK <