Pehari Ivanić27.09.2009. radio klub «Ivanić» je organizirao HAMFEST i dodjelu diploma i pehara za prvo UKV natjecanje pod nazivom «Otok Ivanić». Članovi radio kluba «Lipik» su sudjelovali u natejecanju pa je tako najbolje plasiran radio klub koji je osvojio 2. mjesto u kategoriji : Više operatora samo FM vrsta rada, te 9A7GVA koja je u kategoriji više OP sve vrste rada zauzela 8. mjesto, 9A7KM u kategoriji jedan OP samo FM 5 mjesto i 9A4MF koji je zauzeo 22. mjesto isto u kategoriji jedan OP samo FM vrste rada.

Poslije podjele, članovi radio kluba iz Brdovca, su dijelili diplome i pehare za UKV natjecanje «Vidovo» 2008. i 2009. godine. I ovdje je radio klub «Lipik» osvojio 2. mjesto u  kategoriji više operatora samo FM vrsta rada.
Dodjela diploma i pehara se održavala u restoranu, pa su se domačini  potrudili da posjetitelji kojih je bilo 40 do 50 iz raznih krajeva Lijepe naše, ne ostanu niti gladni a kamoli žedni. Domjenak je bio izvrstan a društvo se opustilo i počele se raznorazne dogodovštine iz natjecanja, priče o antenama i svemu ostalome što nas radioamatere zanima. Napravljen je jedan zajednički snimak svih posjetitelja i domaćina, da se taj dan ne zaboravi. Druženje je bilo ugodno, domaćini za svaku pohvalu, ali vrijeme polaska kući je došlo pa smo oko 16 sati krenuli prema Lipiku i sretno se vratili.

Hamfest u Ivanić Gradu