Silva Vizjak S52S i Stanko Puntigam S53PSRadio klub „Maribor“  S51ABC već  15 godina odražava svakog ponedjeljka sked na 2m na 19. simpleks kanalu. Tu se  redovito javljaju radio amateri iz Slovenije, ali i poneki iz 9A, tj. Hrvatske. Tako smo se ponekad javili i mi iz Lipika pa smo bili pozvani na svečanu dodjelu diploma za javljanje na sked. Svečanost je upriličena na natjecateljskoj lokaciji Sv. Urban,18.10.2008. nedaleko Maribora, na vrlo lijepom brdu, na koji se može do vrha doći autom, u jednom restoranu vrlo lijepo uređenom. Predsjednik radio kluba je upoznao sve goste i uzvanike sa tradicijom skeda, te podijelio diplome. Posebne diplome su dobili oni koji su najviše vodili sked, a to je Silva Vizjak S52S, koja je i veoma zaslužna što je tradicija održana. Isto su tako dobili posebne diplome i drugi koji su vodili sked više od 50 puta. Dan je bio prekrasan, sunčan sa dobrom vidljivošću tako da se je dobro vidjela okolina brda, i pružao pogled na susjedno brdo gdje je skijaška staza na kojoj se održava skijaško natjecanje „Zaltna lisica“.

Iz 9A osim nas iz Lipika, bili su dečki iz Bjelovara i Garešnice. Domaćini su bili za svaku pohvalu, posebno gospođa Silva i njezin suprug Danilo Lorber S54L!
Poslije svečanog dijela, domaćini su nas počastili raznim suhomesnatim proizvodima, i mladim domaćim vinom. Na kraju je bila i torta sa brojem 500 jer je ove godine održan 500. sked.

Domaćini su se potrudili da ne ostanemo gladni i žedni

Druga ekipa domaćina je pokraj natjecateljske lokacije pekla kestenje, tako da smo i tim specijalitetom bili počašćeni. Ujedno su nam ponosno  pokazivali lijepo uređeni PPS, opremljen sa KV i UKV uređajima i linearima, a antene su postavite na dva stupa visine 10 i 12 metara.