Kao i svake godine, tako i ove, za održano UKV natjecanje, koje smo organizirali već 21 godinu za redom, HAMFEST zakazan za 10.12.2017. nedjelja, kao i ovih godina. Subota, vrijeme veoma loše, snijeg, smrzavica i nama tuga u srcu, jer tko će se odlučiti na put po ovako lošem vremenu?

Svejedno, pripreme su izvršene i kako bude. Nedjelja osvanula vedro, ma milina, sunce stidljivo izašlo te zubato grije. Sreća u našim grudima raste, jer to se već ponavlja nekoliko godina. Prvi gosti stižu već poslije 10 sati, nitko nije otkazao. Kako se bliži 12 sati za kada je planirano da počne službeni dio, dvorište Vatrogasnog doma se puni natjecateljima, dragim nam gostima koji redovito dolaze već godinama. Pokušat ću nabrojiti sva mjesta iz kojih su natjecatelji došli: Rijeka, Ivanić Grad, Kutina, Daruvar, Bjelovar, Sirač, Novska, Slavonski Brod, Vukovar, Petrinja, Nova Gradiška te iz BiH Mirzeta E74MS sa suprugom Šemsudinom E75SK. Nedostaje, Tiko i Vlasta,  Karolina 9A5KIS i Boris iz Karlovca, inače redoviti, te nam iz Zagreba dragi prijatelji.

Sala Vatrogasnog doma, polako se puni i početak dodjela nagrada i diploma je po planu, sve nazočne natjecatelje i goste, pozdravlja Miro 9A4MF, te minutom šutnje za sve poginule i umrle branitelje Lipika, ali i sve članove radio kluba koji više nisu s nama, počinje službeni dio koji vodi Lidija 9A3GLS, uz pomoć novih članova Antonia 9A3LAB, Vinka 9A3LVS pod nadzorom Damira 9A6KKD. Ugodna i vesela atmosfera prilikom dodjele, te posebni pozdrav Vladi 9A2FO, najstarijem natjecatelju (85 god) i najstarijem gostu iz Kutine.

Nakon završene dodjele, neslužbeni dio za koji su se pobrinuli također mladi članovi radio kluba Marko 9A3LMS i Ivan 9A3LIK, te uz pomoć većine članova, posluženi su svi natjecatelji i barem pred nama su pohvalili trud i rezultat rada Marka i Ivana. Kraj je godine i popodne je vrlo kratko, pa i druženje nije potrajalo dugo, no nadam se da su svi zadovoljni napustili Lipik i da će nam opet doći i u natjecanju sudjelovati. Hvala svima koji ste sudjelovali u natjecanju i odvojili vrijeme, uz osobni trošak došli na druženje u Lipik.

Vidimo se opet u Lipiku

Slike s Hamfesta