Polaznici tečaja za operatore „P“ razreda, jedva su dočekali da možemo na natjecateljsku lokaciju na pokraj Planinarskog doma Omanovac, na 654 asl. Pripreme i dogovor, trajali su cijeli tjedan, tko će ići, kako će se ići i dozvolu od roditelja tražiti.

U jednom autu povezena je sva oprema i već iskusne operatorke Lidija 9A3GSU i Sofija 9A3GLS, Damir 9A6KKD, te polaznik tečaja Marko, dok u drugom autu, Marko (stariji) sa suprugom i sve potrebno za roštilj.

Natjecanje je počelo, i oprema radi dobro. Za uređajem su se izmjenjivali Damir, Lidija i Sofija, a kasnije i mali Marko je počeo pozivati CQ contest, dok drugi Marko se brinuo da roštilj uspije, da ne ostanemo gladni. Odaziv natjecatelja baš i nije bio nešto, jer smo radili samo FM, ali nije nam cilj plasman, nego druženje, upoznavanje sa radom iz portabla i rad u natjecanju. Kada je Marko završio sa roštiljem, kratka pauza da se i uređaj malo ohladi a ispečeno bude toplo, na stolu pokraj kontejnera smo ubrzo skoro sve ispraznili. Nastavili dalje sa natjecanjem ali sada je i stariji Marko uzeo mikrofon te uz kratke upute održao dvije veze, s 9A2GS i 9A3UJ. Savo i Zdenko,  hvala na javljanju i uputama, baš smo se slatko nasmijali.

Natjecanje završilo, oprema pospremljena za transport, i sve u kontejneru pospremljeno, kao da nismo niti bili na lokaciji. Veseli i zadovoljni, krenuli kući, uz pitanje, kada ćemo slijedeći puta opet gore. Možda nas bude i više, jer neki zbog bolesti, obaveza ili loših ocjena nisu mogli danas ići, vjerujem, da će do slijedećeg odlaska na natjecanje biti bolje. Hvala svima koji su nam se javili.