DOGAĐANJA  U RK "Arena-Pula"   9A1ACD / 9A0P

.


U petak, 27.03.2020 održana je elektronska GODIŠNJA SKUPŠTINA kluba zbog nemogućnosti sastajanja u grupi, uzrok Pandemija virusa COVID-19 (Corona)!

#OSTANI ODGOVORAN #STAY SAFE


Dinko, 9A6AR si je dao truda i za svoj okrugli rođendan počastio je sam sebe sa novim sustavom antena, 4x 36 elemenata za 23 cm radioamaterski opseg. Usput je počastio i kolege koji su mu pomagali u postavljanju iste a neki prije toga i korisnim savjetima. Već slijedeći vikend učestvovao je u natjecanju na SHF frekvenciji od 1,2 GHz, testirao natenski sustav te ostvario 28 veza, a kao najdalju (ODX) je napravio sa OM postajom udaljenom 638 km.
Mnogu lijepih veza Dinku želimo već ovo ljeto ali i da antene odole svim neverama i burama! Jednu takvu su već preživjele! Onako za probu!

 

 


27.12.2019 u klupskim prostorijama održana je Izborna Skupština uz prisusvo većine članova! Jednoglasno su razriješena sva tijela upravljanja, svi članovi, te prema prijedlozima izabrani NOVI!
Ovdje je za naglasiti samo da je za novoga predsjedika kluba izabran TOMI MILADINOVIĆ! Uz njega u Izvršnom Odborru će biti
stari član, Željko Rebrina i novoizabrani Dinko Hrkać.


Želimo im uspjeha u vođenju kluba!

Predloženo je i da se u što kraćem vremenu pristupi pročišćavanju Statuta, po mogučnosti do redovne GS 2020, kako bi se uklonile mnoge suvišne stavke i Statut kao takav verificirao kod nadležnih tijela.

 


Postavljanje antena na obnovljenom krovu zgrade iznad kluba! Za sada su postavljeni dipoli za 80 i 160 m opsege.


 

Natjecanje HLJKup 2019

U subotu, 6.07. uz pripremu terena, postavljena je sva oprema na lokaciji nedaleko Štinjana i na vrijeme smo započeli sa radom. No nažalost posuđeni agregat je otkazao poslušnost, pokušalo se sa klupskim, slabijim, no i on nije davao zadovoljavajući napon, snaga bi se već nekako i prilagodila, ali i zbog nadolazečeg nevremena sa sjeverozapada odlučeno je da se mora sve razmontirati i staviti u vozila do noći! Za neko slijedeće natjecanje treba se oraganizirati i pokušati sa nešto više sreće!

Prisutni su bili; Denis, Goran, Mauro, Dinko, Maki, Željko i Franjo a u nedjelju su bili najavljeni i novi članovi!


 

Godišnja i Izborna skupština 2019

U ponedjeljak 29.04.2019 održana je Godišnja, ujedno i Izborna skupština radiokluba "Arena-Pula" na kojij je usvojen izvještaj iz prošle godine, predloženi planovi za tekuću godinu, te je dan financijski izvještaj o stanju u klubu!

Jednoglasno je razriješeno prošlo vodstvo kluba a tako i ponovo izabrano sa svim članovima kao i do sada!

 


Natjecanje, A A 2017, VHF, ssb & cw

Alpe Adria 2017, natjecanje koje nam prerasta u tradiciju da odradimo sa lokacije JN64XV, zahvaljujući gostoprimstvu na posjedu kod Bokija, 9A3KB i njegove obitelji! Hvala im u ime svih prisutnih!

Uslovi, već standardno, ne predobri, tako da je ostvaren uobičajeni br, veza, 123, sa ODXom od 650 km.

RTX; TS-2000 sa PA oko 500W, antena 17 elemanata na rotatoru!

 

 

Mauro, 9A2PU, na čekrtu, podizanje antene na željenu visinu!

Najupornija dvojka koja satima pretražuje frekvenciju i smjerove. U vručem, sparnom danu, ventilatori su podjednako rashlađivali uređaje i operatore!
 
No, nismo se dali niti uz obilati stol sa mesom sa roštilja koje nam je priredio domaćin!
U obilazak nam je došao i 9A7DRI, Ivan sa suprugom, koji bi svakako bio aktivan i u ovome natjecanju od kuće u slavoniji i dodjelio nam dragocjene "kilometre", no našao se na ljetovanju u našoj blizini!
   

Naša 17 el. antena za VHF na teleskopskom stupu koji ja pojednostavio podizanje i spuštanje antene.

 

U idiličnom domaćem okruženju bilo je zadovoljstvo prošetati vrtom i diviti se prekrasno uzgojenim plodovima!

I na kraju, nakon spuštanja antene, zajednički snimak prisutnih operatora.


 

Na Godišnjoj Skupštini za 2017 godinu doživjeli smo i ovo; preko 83% članova je bilo prisutno! To je broj članova prema dosadašnjoj uplati članarine, što ne znaći da se članstvo u ovoj godini još ne može i povečati!

Za radovati se je sa tako velikim odazivom, kada to ne bi bio pokazatelj negativnog trenda opadanja članstva iz godine u godinu. Ovakva situacija pokazuje da su svi prisutni na neki način stalno prisutni u nekom vidu aktivnosti oko kluba pa tako i dolaskom na ovakvo okupljanje jednom godišnje.

Koliko je moguće, opet bi se probalo u ovoj godini biti prisutan na raznim akcijama gdje se možemo prezentirati sa našim radom, te na predviđenim KV i UKV natjecanjima!

Zaželimo klubu sa ovom ustaljenom ekipom namanje toliko aktivnosti koliko se uspjelo učiniti nekih od boljih, prethodnih godina.

 


04/05.03.2017 održano je prvo ovogodišnje natjecanje "Hrvatski Zimski VHF/UHF/SHF Kup".
Ekipa 9A0P je radila samo na 2m opsegu!

Na sreću za postavljanje i skidanje stupa i antene nije padala kiša, inaće je bilo tmurno i blatno na novoj lokaciji, zapadno od Štinjana, na JN64VV! Uslovi "zimski" no ipak odrađen naš standard veza sa QRBom od 686 km (DF0FF), Na trenutke primječen vrlo izražen QSB!

RTX; TS-2000 sa PA oko 500W, antena 17 elemanata na rotatoru!

Postavljanje antene po prvi puta na novokupljeni i dorađen teleskopski stup

Napravljeni tronožac za stabilnost stupa i ostali dodaci (tnx 6AR & 3KB)

Antena sa PPS-om

Lengeri/zatezaći

2PU & 6AR

2MF & 2PU

Zaslužena marenda nakon ranojutarnje smjene 6AR

4ZM & 2PO

 


 

08.10.2016 iz klupskih prostorija odrađeno je natjecanje KJ 2016 na KV opsegu 80m u kojemu su učestvovali Mauro, 9A2PU i Maki, 9A4ZM!
Održane su 118 veza u četiri polusatna perioda, dva CW, 2 SSB! Čekamo rezultate!


Natjecanje Alpe-Adria 2016

Kako zapoćeti, opisati jedno natjecanje koje se po svim aspektima posloži da se odradi bez i jedne mane, priznali smo si već tamo, rijetko se to događalo u prošlosti!
Od testiranja dorađenog linearnog pojaćala, pozicije, koja je, usput rećeno, bila već isprobana sa ovom antenom ali na duplo manjoj visini!
A bilo je upitno do samoga jutra u subotu da li da se krene zbog bure, koja je na sreću oslabila i popodne za podizanje antene te u nedjelju za skidanje! Tjekom rada je umjereno puhala no taman da nam ne bude prevruće!

Pozivna oznaka: 9A0P iz lokatora JN64XWUglavnom uhodana ekipa operatora, (nažalost nisu svi mogli biti prisutni koji bi bili rado viđeni), a onda bez opterećenja unaprijed o vrhunskom plasmanu, na kraju konstatiramo da smo uspjeli napraviti više od oćekivanoga! Uslovi više slabi nego dobri, visina antene oko 140m asl no u laganoj udolini, srećom bez brda u blizini. Ipak zadovoljni smo više sa predajom nego prijemom, a vrlo ućinkovit se pokazao CW rad! 17 el. Yagi na rotatoru te stupu oko 10m iznad tla, TS-2000 kao osnovni RTX sa PA oko 700w.

A tek kada doznasmo da nas je domaćin Boro-9A3KB ugostio u svojoj kući, da bi, osim natjecanja, sa njim proslavili njegov rođendan!

Boki, Sretno Ti i ubuduće, no nisi nas trebao razmaziti, mogli bi mi malo prečesto da se ovako okupljamo kod tebe! :) :)
Zahvaljujemo na obilatom roštilju a tek Tvojoj xyl-ki i ostatku obitelji za odlićne kolaće i gostoprimstvo!

Da spomenemo i prisutne operatore; 9A2PO, 9A3KB, 9A2PU, 9A2MF, 9A6AR, i dole 9A3AEW & 9A4ZM


Evo i smjerova koje je ovaj rotator izvrtio.

Zadaci su podjeljeni, već se istražuju mogućnosti za nove, više pozicije, pošto su nam za sada neke bivše nedostupne, nadamo se privremeno. Tako da se vjerovatno ćujemo i u dva slijedeća ovogodišnja 2m natjecanja!

Poziv upućujemo i ostalim članovima da nam se pridruže u nezaboravnom druženju!


 

18.03.2016 održana je u prostorijama kluba Godišnja Skupština radiokluba "Arena-Pula" uz prisustvo nadpolovičnog broja članova. Odrađen je dnevni red kako slijedi:

Pod 1. Jednoglasno je prihvaćeno financijsko izvješće za 2015 godinu
Pod 2. Jednoglasno je prihvaćeno izvješče o radu Primo Predajne Sekcije
Pod 3. Jednoglasno je prihvaćeno izvješče Nadzornog Odbora
Pod 4. Jednoglasno je prihvaćen plan rada za 2016 godinu
Pod 5. Raspravljalo se o tiskanju QSL kartica (2000 kom), nabavci
transvertera za UKV područje i planiranju aktivnosti u ovoj godini.

Nakon Skupštone svi članovi su se zadržali u ugodnom druženju!

 

 

 


Prema odluci Izvršnog Odbora, klupska članarina za 2016 ostaje nepromjenjena:

- Za umirovljenike i učenike 20.00 Kn

- Za ostale 60.00 Kn

Mole se članovi da članarinu prema klubu i prema HRS-u podmire najkasnije do 15.03 kako bi se na vrijeme mogle podmiriti obaveze prema savezu!


Prvo iz ovogodišnjeg programa KV natjecanja, Zimski Kup 2016 je odrađeno 09.01.2016 iz prostorija radiokluba!
Operatori su bili već uhodana ekipa, Mauro, 9A2PU i Maki, 9A4ZM! Održane su 113 veza u četiri perioda! Evo nekih izvada njihovog signala od strane stranih skimera!


 

 

 


U proteklom razdoblju izvršene su pripreme oko postavljanja repetitora R0 (145.600MHz, shift -600) u prostorije radiokluba!

31.5.2015 repetitor je pušten u rad te će slijedećih dana biti dobrodošli raporti sa raznih strana!

Repetitor, 0 kao takva, je prvenstveno namjenjena
lokalnom radu, no mnogi od nas će uz njega ćuti još poneki na istoj frekvenciji, zavisno od uslova i naše pozicije!

Fotografije su, sama vertikalna antena na krovu zgrade (u prvom planu) i montaža iste!


 

Godišnja i Izborna Skupština radiokluba "Arena-Pula"

Dana 23.03.2015 u klupskim prostorijama održana je redovna Godišnja, ujedno i Izborna Skupština radiokluba "Arena-Pula"! Razriješeno je staro vodstvo kluba sa, sada već bivšim predsjednikom Dinkom Hrkaćom, 9A6AR, koji zbog osobne situacije više nije mogao da vrši tu dužnost!
Na tu dužnost je sada izabran Darko Važanski, 9A3QT, koji je sebi predložio članove IO, Željka, 9A2PO i Boru, 9A3KB, koje je skupština i podržala.

Tajnik je ostao Mauro, 9A2PU!
Članovi ostalih tijela će uskoro biti navedeni na ovim stranicama. Također će biti objavljena lista ovogodišnjih članova kluba!

Na skupštini je dato izvješće o radu svih tijela kluba te plan rada za ovu godinu.

Do kraja šestog mjeseca potrebno je uskladiti i verificirati novi Statut kluba što će provesti novo vodstvo uz pomoć ostalih članova. U slučaju da se uspije naći potreban br. kandidata, oragnizirao bi se i i tećaj za "P" klasu!

Planira se postaviti lokalni repetitor R-0 u klupske prostorije, te antena za više KV opsege na krov zgrade. Natjecanja će se održavati već ustaljenim redosljedom prema raspoloživom vremenu članova. U planu je i tiskanje QSL karte. Prema raspoloživim sredstvima, zainteresirani ARG članovi će učestvovati u akcijama!

 


10.01.2015 odrađeno je prvo ovogodišnje KV natjecanje, Zimski Kup 2015! Odrađen je od već ustaljenog dvojca, Makija, 9A4ZM i Maura, 9A2PU!
Napravljeno je 124 veze u baš ne prevelikom odazivu postaja!Trojac koji će i dalje voditi klub!

Dana 14.10.2014 održana je IZBORNA SKUPŠTINA kluba "Arena-Pula", 9A1ACD/9A0P na kojoj je razriješeno staro rukovodstvo te po prijedlozima izabrano novo!

Izabrani su članovi svih tijela iz prošloga saziva, tj. obavljen je reizbor!

Izabranima želimo uspješno vođenje kluba!


11.10.2014 godine iz kluba je održano natjecanje Kup Jadrana 2014! Vrijedni operatori, Maki i Mauro su to već rutinski odradili:
U prvom periodu, CW, održane su 32 veze,
u drugom, SSB, 34 veze
u trećem, CW, 31 veza i
u četvrtom, SSB, 43 veze.
Ukupno 140 veza sa stanicama sa obale i iz unutrašnjosti 9A! Naravno, klub spada u kategoriju, "Postaje sa Jadrana" i kao
takav davan je množitelj PU koje nosi registarcija naše lućke ispostave. Čekamo rezultate! Oznaka je bila 9A0P !

.


 

Nova lokacija se tradicionalno proslavila sa
roštiljem i lubenicom! Hvala i Aldu koji
je pomogao u postavljanju opreme,
a svi oni koji nisu mogli ili željeli doći neka im
bude žao!
Učestvovali su; Goran, Maki, Mauro, Boki,
Željko, Dinko i Franjo!

Dana 28.03.2014 godine u klupskim prostorijama održana je ovogodišnja Godišnja Skupština! Kao i prijašnjih godina, odaziv je bio tek natpolovićni, no dovoljan da se skupština održi.

Prema dnevnom redu, podneseni su izvještaji za prošlu godinu, financijski, i o radu svih tijela i sekcija kluba. Također su izneseni planovi o radu u ovoj godini.
Planira se održati nekoliko natjecanja a također će se nastaviti sa ARG radom.

U SČ izabran je drugi član, Nenad Rabar umjesto Jordana Banko koji više nije član kluba.

Prema Statutu ove godine nas očekuje i Izborna Skupština, bit će svi člaanovi obaviješteni pa se već sada mole da planiraju svoj dolazak.

Redovni sastanci ponedjeljkom se prema ljetnom računanju vremena pomiću u 19:00 sati!

9a2mf

 

Dana 12.01.2014 održano je prvo ovogodišnje natjecanje na kratkovalnim opsezima, Zimski Kup 2014!
Odradili su ga Maki, 9a4zm i Mauro, 9a2pu i pri tome napravili 132 veze.

 

Službeni rezultati iz K J 2013 koju su odradili iz klupskih prostorija Maki, 9a4zm i Mauro, 9a2pu!

Hrvatski proljetni UKV kup 2013.

Ponovo smo bili  na Muzilu .Ekipa  9A0P  u nešto oslabljenom sastavu  Maki 9a4zm, Dinko 9a6ar, Mauro 9a2pu, Željko 9a2po, Zlatko 9a2if,  te se zahvaljujem svim članovima koji su našlim malo vremena i pomogli pri postavljanju antena i opreme, Boro 9a3kb, Darko 9a3qt, Mirsad 9a2cf, Goran 9a3aew, Emil 9a6nse, Enco 9a6gxk  i Denis 9a3ddu.

Radili smo samo na 2 m  i uradili 238veza i 87897 poena s prosječnim QRB oko 370km.

TOP 10 DX QSOs:
-------------------
DK0B          JO41MG  795 km by 9A2PU  SSB
F9HS          JN23AT  783 km by 9A4ZM  SSB
DF0CI         JO51CH  765 km by 9A4ZM  CW
IT9DMT        JM68OD  747 km by 9A2PO  SSB
DK0BN         JN39VV  719 km by 9A2PU  SSB
DF0MTL        JO61JF  712 km by 9A4ZM  CW
DL0HG         JO40IG  712 km by 9A4ZM  SSB
DL4FAT/P      JO40PL  710 km by 9A4ZM  CW
DR2X          JO40QL  707 km by 9A2PU  SSB
DF7ZS         JO50DO  690 km by 9A2PU  SSB

 

Za rad na višimm bandovima je bilo premalo operatora na raspolaganju .

Pred sam početak kontesta smo ustanovili da MR Power ne radi  pa je Željko  još jednom
pokazao šta zna i šta može u rekordnom roku. Poslije je linear radio do kraja bez problema Željko hvala.

Maki je  složio  Tucnak software i odgovarajuće kablove kojima smo radili sa dvije stanice (RUN & Search), umreženim  kompjuterima uz svaku stanicu  kao i snimanje kontesta
Sve je radilo kako treba. Uz to Maki je radio aktivno u kontestu 20 sati .Bravo Maki!!!

Oprema korištena u kontestu IC 746 plus linear GS35, Ts 2000, klupskom yagi antenom 17 el i prvi put je testiran sistem 4 X 6 el  vertikalno stakiran koji je bio fiksiran u smjeru zapada.
Povučeni ovim pozitivnim testovima smo već razgovarali šta bi smo mogli još napraviti s par dB gaina više i mogućnosti rada u svim smjerovima

Poslije dugog niza godina Zlatko 9a2if je ponovo radio u kontestu na opće zadovoljstvo.
Nadam se da ćemo moći računati na njega i  u budućim kontestima

Ovaj put smo zbog objektivnih razloga ostali bez gril majstora pa smo se morali zadovoljiti suhom hranom.

Želim  Anici 9a7ssy i Franji 9a2mf  da se što prije oporave od nesreće  i ponovo krenu u nove ekspedicije.

Vrijeme nas je poslužilo do samog kraja kontesta i onda nas je kiša ispratila kod skidanja antena i pakiranja.


Dinko 9a6ar

 

 


Redovna godišnja skupština kluba održana je 27.03.2013 sa neznatnim promjenama u strukturi tijela upravljanja!

Prihvačeni su izvještaji iz prošle godine i planovi za ovu godinu.

 


Prvo ovogodišnje natjecanje, Zimski Kup 2013, odrađeno je iz klupskih prostorija 12.01.2013 godine. Natjecanje se kao i uvijek održalo na 80 metarskom KV opsegu,

a iskusni operator Maki, 9A4ZM napravio je zavidni broj veza! U očekivanju smo rezultata!


IARU VHF natjecanje, Muzil, 1/2.09.2012

Dva sata prije početka kontesta nam je crk'o linear. Kvar smo locirali i uspjeli popraviti tako da je linear radio već u drugom satu kontesta i radio do kraja bez problema.Postavili smo sistem 4X6 elemenata sistem vertikalno stakiran, no s njim smo uspjeli napraviti tek prve testove ali ne i raditi. Do slijedećeg kontesta će i to biti spremno za rad.
Iako smo imali promjenjljivo vrijeme sa suncem , kišom i olujnom burom antene su ostale onako kako smo ih i postavili.
Napravili smo i rezultatski rekord lokacije sa preko 100 000 poena s prosječnim QRB-om od oko 400 km.

Darko je odigrao ulogu gril majstora na nivou tako da ćemo i u "kategoriji jela i pića" biti visoko rangirani (čekaju se još i službeni rezultati).
I ovaj put smo se morali dobro oznojiti dok smo svu potrebnu opremu donijeli  na lokaciju a poslije je i vratiti u klub.
Zahvaljujem se Goranu, Encu, Bori, Darku, Mauru, Željku i Makiju za sve učinjeno i sve napore koje su uložili.

Do slijedećeg kontesta
73 od Dinka 9A6AR
 
 

 

 


 

05.08.2012

Alpe-Adria VHF contest 2012

Pripreme za ovaj kontest su počele u novom ozračju i povećanim entuzijazmom iako je bilo pakleno vruće.
Prvi razlog za to je svakako  vatreno krštenje pozivnog contest znaka 9A0P,  a drugi značajno poboljšanje
setupa s linearom GS35B. Linear je u svakom slučaju doprinio postizanju najboljeg rezultata  u contestu ove vrste do sada. Ostvarena je 251 veza  sa 78000 poena (minus UBN). Imali smo strašne smetnje nepoznatog podrijetla iz pravca zapada te nam onemogućile veze sa mnogim stanicama  S povećanom snagom signala smo svakako povećali domet našeg signala, no na prijemnoj  strani je konstatiran nedostatak, na čemu bi trebalo još poraditi.
U contestu su radili Mauro 9A2PU, Maki 9A4ZM, Željko 9A2PO i Dinko 9A6AR.
Bez pomoći Bore, Gorana, Enca, Tonija, Emila Igora i Nenada ,koji su priskočili u pomoć oko postavljanja
opreme i antene, svakako ne bi bilo moguće biti QRV u contestu, na čemu im se  ovim putem još jednom
zahvaljujem.

Dinko šestAR
 

 

16.03.2012 u prostorijama kluba održana je godišnja skupština gdje je prihvačen financijski plan i programi rada u ovoj godini!

Dana 13.02.2012 održan je sastanak IO kluba, otvorenim za sve članove! Raspravljalo se o ućincima u protekloj godini te o mogućoj raspodjeli sve skromnijih novćanih sredstava u ovoj godini! Također je bilo govora o akcijama koje se kane poduzeti, o natjecanjima, većem prisustvu, pogoto mladih članova, kao i o osposobljavanju mladih!
Nažalost i ovaj puta odaziv članova nije bio zadovoljavajući, bilo je i povrata, neisporučenih e-mail poruka, a do nekih članova se nije moglo doći niti telefonom!

Dogovoren je i termin za GS 2012, a ona će biti 16.03.2012 u 18:00 sati! S obzirom na dovoljno dugi rok, mole se svi članovi da planiraju dolazak!

 

Marconi, 2011-5/6.11, CW, 144 MHz!

Posljednje ovogodišnje natjecanje ekipi su otežali vrlo loši vremenski uslovi, jako jugo sa povremenom kišom! No i uz nešto promjenjenu postavku antene, natjecanje je uspješno odrađeno.
Propagacija slaba, no ovaj puta operatori su bili potpomognuti malo većom snagom, sa posuđenim lineranim pojačalom. No za iskoristiti tu snagu trebalo je prije ozbiljno upotrebiti svoje fizićke potencijale!
Po završetku, oprema je do kraja razmontirana i spremno čeka slijedeće proljeće!

Do godine, 73!


Iz prostorija kluba odrađeno je ovogodišnje natjecanje Kup Jadrana 2011!
Članovi ekipe su bili; Lana, Toni , Mauro i Dinko.


TEAM IARU 2011

3/4.09.2011 u IARU VHF natjecanju napravljene su rekordne 271 veze, QRBa od preko 1000 KM! S obzirom koju snagu u predaji koristimo, više nego izvanredan rezultat!


Nakon odrađenog natjecanja AA 2011 na dvometarskom području, i spuštanja antene, svi prisutni su zvrijedili zajednički snimak na najvišoj terasi!

Team aa 2011


Vratili smo se na prošlogodišnju natjecateljsku poziciju! Na Muzilu je 2/3.07. održano natjecanje Hrvatski Ljetni Kup 2011 sa uobičajeno dobrim rezultatima sa našom tehnikom na sva tri odrađena područja! 144, 432 MHz i 10 GHz gdje Maki, 9A4ZM uspije napraviti veze na zavidnim udaljenostima.

Zahvaljujemo svima koji su se ovaj puta odazvali za pomoć u postavljanju antena i ostale opreme!

Čestitamo mladim operatorima na napravljenim prvim natjecateljskim vezama!

 
 

Do slijedečeg natjecanja, 73!

Rezultati ARG ekipe sa OTVORENOG  PRVENSTVA   HRVATSKE
                            
                                    „BARANJSKA  LISICA''    
                         
                koje se održalo u okolini Belog Manastira       04.i 05. 06.2011.

                                 3,5 MHz           144 MHz           Medalja

1.Lucija  Šćur               1 mj.                 V.vr.             1 zlatna

2 Antonio Petrinčić       4.mj                 2.mj               1 srebrna

3.Zoran Krišto               3.mj.                1.mj.               1 zlatna i 1 bronč.

4.Stefan Weidlich          3 mj.               4 mj.                1.brončana

5.Zvonimir Makovec     3.mj.               1.mj.                1 zlat i 1.bronč.

Klub 9A1ACD              5.mj                 3. mj.                Pehar za 3.mjesto

Danas, 3.06 u klupskim prostorijama održano je polaganje za operatore "P" klase.
Položili su Lana, Toni i Mateo, svi 12 godišnjaci i članovi ARG sekcije. I Nenad koji je ujedno postao novi član kluba!
Komisiju su sačinjavali; Mato - 9A2BI, Lučano - 9A7RV i Boro - 9A3KB !

Čestitamo novim operatorima!


RK ''Pazin'' organizirao 14. i 15.05.2011 natjecanje u ARG-u pod nazivom
'' I S T A R S K A  L I S I CA  2011. ''
Iz našega kluba učestvovalo je 9 članova. Prvi dan natjecanja, u subotu, odvijao se po lijepom i veoma toplom vremenu, dok drugi dan bio je veoma hladan i praćen jakom kišom, i pored toga, u klubskoj konkurenciji osvojili smo prva mjesta na 3,5 i na 144 MHz. Posebno treba istaknuti najmlađe Luciju Šćur koja je dvostruka prvakinja i Antonio Petrinčić kojem je ovo prvo natjecanje i osvojio je 2.mjesto.

R.
br

 

PREZIME I IME

kategorija

 3.5 MHz

144 MHz  
              

1.

ŠĆUR  LUCIJA

Ž 16

 1. mjesto

1. mjesto

2.

PETRINČIĆ ANTONIO

M14

 2. min.V.V

2. mjesto

3.

KRNAČ TOMISLAV

M 19

 2. mjesto

1. mjesto

4.

KRIŠTO  ZORAN

M19

 1. mjesto

2. mjesto

5.

ŠĆUR VALENTINA

Ž 19

 3. mjesto

   ---

6.

WEIDLICH STEFAN

M 21

 5. mjesto

1. mjesto

7.

ŠĆUR VLADO

M 50

 3. mjesto

   ---

8.

ORBANIĆ  IGOR

M 40

 1. mjesto

   ---

9.

MAKOVEC ZVONIMIR

M 60

 1. mjesto
 2. mjesto

 

 

 

 

 

.

R.K.''ARENA-PULA''

 KLUBOVI

 1. MJESTO
 1. MJESTO
   

7/8.05.2011 UHF/VHF/SHF Proljetni Kup.

Sa prvim zajedničkim ovogodišnjim izlaskom na vanjsku lokaciju, i to ovaj puta novu, poziciju zvanu "Monte Kope", vrlo dobri rezultati; posebno uspješan je bio Maki - 9A4ZM na 3 cm bandu, no i na 70 cm su se održale veze i do 700 km. Već uobičajeni rezultati nisu izostali niti na 2 m bandu.

U slijedečim nastupima očekujemo da nam se pridruže više članova, pogotovo za pomoč pri postavljanju i skidanju antena!

Željno čekamo prve rezultate.

  Antene Operatori
9A4ZM
9A2PO, 9A2PU & 9A6AR
U pauzi
9A2MF & Mateo

Zajednica tehničke kulture Pula dodijelila priznanja


19/04/11 
Zajednica tehničke kulture Pula dodijelila je priznanja za uspješan i istaknut rad na realizaciji ciljeva i zadaća utvrđenih Statutom Zajednice. Dodjela se održala u ponedjeljak, 18.travnja 2010. godine u Centru za tehničke aktivnosti Veruda.

Povelja za životno djelo uručena je Michaelu Weidlichu za razvoj radioamaterstva i aktivnosti vezanih uz rad s mladima od 1956. godine. Gospodin Weidlich je vodio tečajeve za mlade radiooperatore i radiogoniometriste te pripreme za rad na engleskom i talijanskom jeziku. Kao nositelj "A" kategorije sudjelovao je u radu ispitnih komisija za polaganje radio amaterskih ispita. Voditelj je ARG sekcije Radiokluba Arena-Pula koja je bila prvak države 2005. i 2010. godine. 

Čestitamo Mišo !


 

U subotu 05.02.2011 u prostorijama radio kluba "Pazin" 9A7P  održano je polaganje za P i A klasu. Bilo je 25 kandidata iz cijele istre, 11 kandidata je polagalo  A klasu  i 15 kandidata  P klasu. Među njima bilo je 5 naših kandidata za P klasu. Posebno nas raduje što poslije par godina stanke ispitu su pristupili učenici osnovnih škola, sva trojica su  7 razred. Zakonski, ne mogu imati svoj pozivni znak dok ne navrše 14 godina. Do tada će raditi iz kluba sa radioamaterima diljem cijelog svijeta sa klupskim pozivnim znakom 9A1ACD.  Uspjeh je tim veći  jer smo nastavni plan i program podesili da polaganje bude sredinom trećeg mjeseca ali kako su radioamateri  ia Pazina ispit organizirali u svom klubu  ranije, odlučili smo se priključiti polaganju.  Naši prijatelji iz  RK "Pazin" izašli su nam u susret i pomakli polaganje za 7 dana tako da stignemo pripremiti naše kandidate za raniji ispit. Hvala im od srca!

Zahvaljujući ravnateljici OS "Monte Zaro"  i predmetnom nastavniku tehničkog obrazovanja i njihovom razumijevanju za ovaj hobi i prepoznavanju koristi za učenike u stjecanju novih znanja i vještina, uvrstili su naš program u Plan i program rada škole za 2010/2011. Program se sastoji iz dva dijela. Polaganje za radiooperatora P klase i osnovni nivo konstruktorke sekcije gdje će se učenici upoznati sa osnovama elektronike.

Komisiju su sačinjavali Hrvoje Horvat - 9A6XX, Marko Pernić - 9A8MM i Mario Kucelin - 9A2RD, predsjednik ispitne komisije

Novi operatori su:
1.      Alen Lacković
2.      Elvis Pejčić
3.      Denis Načinović
4.      Denis Božinović
5.      Mateo Vujičić

Svima čestitamo, želimo im mnogo uspjeha u odabranom hobiju!

Darko, 9A3QT


 

08.01.2011

Iz kluba se odradilo natjecanje Zimsaki Kup 2011! Operatori su bili: Maki - 9A4ZM i Mauro - 9A2PU !

6.02.2011. Rezultati;


Uskoro se održava naše najveće natjecanje prema ostalome svijetu, 9A CW natjecanje! Vrijedne ruke naših članova su prionuli poslu da što više antena postave na krov "Rojca"! Zaželimo im uspjeha i mnogo dalekih veza!


ARG 2010

  REZULTATI  NAŠIH  REPREZENTATIVACA IZ
 9A1ACD  NA SVJETSKOM 2010

 PL     M19                                                                
21. Bašek Luka - 5 TX - 73'29                         
31. Krnač Tomislav - 5 TXa - 101'11
36. Bahun Luka - 4 TX - 125'46
M21
19. Weidlich Stefan - 6 TXa - 74'44 ( NAJBOLJE VRIJEME!!!!!!)
21. Despetović Tihomir - 6 TX - 75'55
40. Lukavečki Mario - 6 TX - 135'15
M40
5. Orehoci Robert - 5 TX - 101'53
16. Klarić Darko - 5 TX - 132'22
M50
33. Sopina Slavko - 5 TX - 100'27
35. Šćur Vlado - 5 TX - 107'16
M60
39. Vidović Branko - 3 TX - 140'52
41. Makovec Zvonimir - 2 TX - 64'40
M70
19. Weidlich Michael - 2 TX - 107'57
x - Božinović Milan - B - 151'28
W19
2. Žerjav Anita - 5 TX - 97'47 viceprvakinja svijeta!

20. Bahun Anja - 3 TX - 141'16
x - Šćur Valentina - B - 87'26
W21
15. Krupka Željka begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting - 4 TX - 142'21


Plasmani u UHF/VHF/SHF natjecanjima 2010 godine!

HLJK

AA

IARU 1

MARCONI


6/7.11.2010 održano je posljednje UKV natjecanje u ovoj godini sa kontest lokacije na Muzilu! I opet se dogodilo druženje mnogih operatora, napravljen je lijepi broj veza i što nam je bilo važno, i vrijeme nas je poslužilo!


Objavljeni su službeni rezultati iz natjecanja Kup Jadrana 2010! Evo rezultata za klub, 9A1ACD u kategoriji "Postaje sa jadrana - više op. " i plasman kluba u kategoriji " Klubovi sa jadrana "!


09. listopada 2010 na natjecateljskoj poziciji po lijepom vremenu održano je KV natjecanje "KUP Jadrana 2010". Uz, po prvi puta na toj poziciji, testiranje žičanih KV antena, pripremljena je odlična kotlovina koju je pripremio novi član kluba, Valmer! Prisutni su bili; Denis, Goran, Valmer, Boki, Željko, Mauro, Dinko.....

U natjecanju su se još čuli znakovi 9A4ZM i 9A2MF koji se boduju za plasman kluba u kategoriji "klubovi" !

Do slijedečeg natjecanja, 73!


IARU R1 VHF CONTEST 4/5. 09. 2010

Subota 04.09 2010 , lagana bura, vrijeme predivno.U 12.00 sati  su bili Goran 9A3AEW, Mauro 9A2PU, Maki 9A4ZM , Željko 9A2PO, Dinko 9A6AR, Boro 9A3KB  i Franjo 9A2MF  bili QRV.
Kao i do sada smo radili sa isprobanom tehnikom: FT221R , linear za 2m  Mirage 100W, 16 elemenata Yagi i Laptop sa OK1DIX logerom.OK1DIX  logger je Maki pripremio za rad, što je je bilo vidljivo poboljšanje.Ovaj put smo koristili ½ colni antenski kabel tako da smo imali oko1,5 dB manje gušenja na kablu.
Zbog jake bure u noći smo prešli s ručnog okretanja antene na rotator.
Imali smo osjećaj da je bilo manje QRV stanica nego obično.Uspjeli smo uspostaviti 225 veza SSB-om i CW-om sa ostvarenih 85246 poena. sa prosjekom od 350 km/vezi.

Vrijedne veze su bile: LX/PA1TK/P iz lokatora JN39AX 815km
                       ON3LX/P    iz lokatora JN29WO 798km
                       DF0CI      iz lokatora JO51CH 766km 
                       F6KID      iz lokatora JN38AT 736km
                    OK1KKL     iz lokatora JO70PP;654km
                       YO2KJJ     iz lokatora KN05XR 647km
                       DK0BN      iz lokatora JN39VX 727km 
                    F5AEG/P    iz lokatora JN37NV 614km
Sa snagom od 100 W i jednom  16 el Yagi antenom i sa tog QTH sugore navedene veze hvale vrijedne.Bravo dečki!!!

S gastronomskog aspekta kontest je uspio u potpunosti.
Kobasice i ćevapi sa lokatora JN64WU (čitaj Libero), a pečene na lokatoru JN64VU mogli su bti  sa  -1,6 dB grill gaina (ili 1/8 lambda) pečeni.
Što se desilo? Struja prve rešetke Ig1 je bila za nekoliko mA bila veća , pa je tako anodna struja Ia proizvela veću disipaciju na grillu.No ćevapi su bili u srebrnoj toleranciji (10%) pa su svi svi bili pojedeni još vrući. Pošto su kobasice, zbog svoje konstrukcije, podložne skin efektu tako su i one  bile malo bolje pečene (čitaj durch).No i one su do kraja kontesta bile pojedene.
Franjo je  svakako bio na visini zadatka.Čestitam ! { TNX, ma za tebe ćemo drugi puta tatar-biftek, pa neće biti durch....hi. ( Franjina opaska) }

Kontest je prošao u najboljem redu u prijateljskom druženju.
Hvala svima za sudjelovanje, te vas pozivam da si rezervirate termin 6 i 7 11. 2010 za 9A VHF CW contest (Marconi memorijal) i nabrijte svoje tastere.

 73 Dinko 9A6AR

 

 

 

Alpe-Adria 2010 na Muzilu

Subota 07.08 2010, vrijeme pravo ljetno. U 17.00 sati u klubu su bili Goran 9A3AEW, Emil 9A6NSE, Mauro 9A2PU, Maki 9A4ZM , Željko 9A2PO i  Dinko 9A6AR. Oprema i sve ostalo su bili spremni  za transport. Veselo društvo je sve donijelo i montiralo na  naš QTH i sve je bilo spremno za sutrašnji kontest.
Nedjelja 08.08.2010. optimalni vremenski uvjeti za rad. FT221R, Linear za 2m  Mirage 100W, 16 elemenata Yagi i Laptop sa 9A5K logerom bili su spremni za kontest.
Kontest su radili Mauro, Dinko, Maki i Željko. Treba naglasiti da je Željko poslije dugo vremena ponovo radio u kontestu i odradio odlično uz mnogo dobrih veza među kojima IT9VCE  sa lokatora JM77LX  771 km , F2BF, JN25NF 682km, F8NZQ  JN35AX 618km.
Ukupno je odrađeno 191 veza SSB-om i CW-om sa ostvarenih 57151 poena.

Ovaj put je roštilj bio još bolji a imali smo i više veza. Za osam sati rada napravili smo više nego u Ljetnom kupu za 24 sata. To su dobri pokazatelji našeg napretka na kulinarskom i na operatorskom polju.

Zahvaljujem se svim učesnicima  za uloženi trud i rad te ovim putem pozivam sve one koji nisu bili s nama da nam se pridruže za slijedeći UKV kontest u devetom mjesecu.

73 Dinko 9A6AR

===============================================================================================

9A UKV CONTEST 3 i 4 07. 2010

9A1ACD je ponovo u eteru na ukv frekvencijama 144MHZ, 432MHZ i 10GHZ.

Nakon višednevnih priprema za contest sve je bilo spremno.Maki je spremio sve za rad na
10 GHZ, Boro je  pripremio sve za 432MHZ a Mauro  i Dinko  su se pobrinuli za tehniku na 2m.
U Subotu 03.07 2010 u 8.00 sati Goran 9A3AEW, Emil 9A6NSE, Mauro9A2PU, Maki 9A4ZM , Boro 9A3KB, Dinko 9A6AR, Young YL Lea i Josip 9A3PBJ su počeli sa ukrcavanjem opreme u vozila.
Kolona vozila ja krenula na contest QTH Muzil JN64VU.
Do početka contesta antene, radiouređaji i kompjuteri su bili QRV.

Contest su počeli raditi Mauro na 144MHZ, Boro na 432MHZ i Maki na10GHZ.
Uspostavljeno je ukupno oko 200 veza na 3 banda što je obzirom na QTH (50m iznad mora) i male izlazne snage naših odašiljača više nego dobar uspjeh.
Cijela ekipa je bila više nego odlična.Svako je dao koliko je mogao i znao.
Za roštilj su se pobrinuli Emil i Goran koji je na kraju bio odličan.
Tehnika je odradila sve bezprijekorno i dobila ocjenu 5.
Vrijeme je bilo pravo ljetno bez neugodnih iznenađenja.

Prijateljska atmosfera i druženje su bili su jedan od ciljeva ovog eventa.
Svi smo bili umorni ali i zadovoljni te uživali od početka do kraja.
Sada znamo što imamo i s čime raspolažemo te smo odlučni raditi na usavršavanju
tehničkih sredstava a i sam rad operatora u kontinitetu bit će vremenom sve kvalitetniji.

U ime novog Izvršnog odbora kluba zahvaljujem se svima učesnicima za  uložene
napore i proliveni znoj na ljetnoj vrućini.

73 de Dinko 9A6AR


Nakon konsultacija u prethodnom periodu, 01.06.2010 u prostorijama RK održana je IZBORNA SKUPŠTINA u kojoj je izabrano novo vodstvo kluba!

U slijedečem mandatu predsjednik će biti DINKO HRKAČ , 9A6AR!

Podpredsjednik će biti DARKO VAŽANSKI a treći član IO je BORISLAV SANTINI. Izmjenjena su i ostala tijela, pojedinosti u "O NAMA" !

Novim tijelima upravljanja želimo mnogo uspjeha u radu!


Dana 15.05.2010 u organizaciji ZTK, Grada Pule i TZ Pule, održana je EKO AKCIJA čišćenja podmorja i obale u kojoj su učestvovali i članovi RK "Arena-Pula", 9A1ACD ! Prisutni su bili; Mauro Licul, 9A2PU, Mario Fornažar, 9A6SLX i Goran Mlać, 9A3AEW.


Danas u toj akciji, na tržnici bilo je 7djece ARG sekcije što se može vidjeti i na priloženoj slici. (9A2VF)


Večeras 30.4.2010 na početnoj stranici HRSa "osvanla" je ova Informacija:

Prezentacija ARG-a u Puli
ARG novosti
Petak, 30 Travanj 2010 17:42

ARGSa željom da djecu i roditelje grada Pule upoznaju sa sadržajima različitih radionica koje se održavaju u Centru za tehničke aktivnosti „Veruda“ tijekom cijele godine, Zajednica tehničke kulture Pula održati će prezentaciju u povodu Dana grada Pule na pulskoj tržnici 2.05.2010.g. s početkom u 10,00 sati. Jedna od radionica koja će se predstaviti na prezentaciji biti će i amaterska radiogoniometrija, koju organizira Radio klub "Arena - Pula".

Više o događanju pročitajte ovdje.


Dana 29.04.2010 u klubu na neformalnom sastanku nekoliko članova , raspravljalo se o sadašnjoj situaciji i iznalaženju rješenja za izabir novoga predsjednika !


   Nakon redovne godišnje skupštine HRS-a u NCTK Kraljevica, održanoj 10.04.2010, u večernjim satima na početku hamfesta, između ostalih, uručena su priznanja i našem klubu za postignute rezultate u natjecanjima tijekom 2009-e i za Zimski Kup u 2010-oj godini.


U ponedjeljak 29.03.2010. u prostorijama RK sa početkom u 17.40 sati održana je godišnja skupština i izvanredna izborna skupština RK "Arena-Pula". U pismenom obliku prije su bila dana izvješća o radu kluba u prošloj godini,  financijskom izvješću, te o planovima sekcija za ovu godinu. Članovi  NO, Suda časti i web urednik su dali svoje usmeno izvješće.

U dijelu izvanredne izborne skupštine dosadašnji predsjednik Mario Fornažar zatražio je da ga se na vlastiti zahtjev razriješi obnašanja te dužnosti! Ne jednoglasno, ali poštujući njegov zahtjev, većina je taj zahtjev i podržala.

U pokušaju predlaganja novoga predsjednika, svi predloženi članovi su odbili prihvatiti tu dužnost, te je nakon gotovo sat rasprave odlućeno da postojeća tijela, NO, Sud časti, tajnik, u suradnji sa drugim članovima, u slijedeća dva mjeseca pronađu osobu spremnu za tu dužnost, te pripremiti izmjene statuta kako bi se olakšao, posebno administrativni rad u slijedečem razdoblju! Nakon toga bit će sazvana nova skupština kao završetak ove započete.


Priznanje našem članu !

Na prijedlog članova te IO R K "Arena-Pula", od strane ZTK Pule, 22.03.2010 uručeno je priznanje za 2009-u godinu gospodinu Jordanu Banku, 9A2BF, za izniman doprinos u razvoju tehnićke kulture te kao zahvala za njegovih 50 godina od kada se počeo aktivno baviti s ovim hobijem!

Podsjetimo, počeo se baviti radioamaterizmom 19.03.1959 a tehnihom još 1956 godine! U tom periodu postigao je bezbroj tehničkih dostignuća, inovacija, a u klubu obnašao funkcije predsjednika, organizirao izdavanje prigodne knjige povodom 50 godina kluba, vodio konstruktorske tečaje....

Članovi mu čestitaju i zahvaljuju na svemu učinjenom, ne sumnjajući da će i dalje ućiniti sve da pomogne klubu i pojedincu!


Tradicionalno iz kluba je odrađeno natjecanje CQWW160 CW vrstom rada od 29.01 - 31.01. 2010 ! Operatori su bili; Mauro-9A2PU, Maki-9A4ZM i Franjo-9A2MF ! I ove godine, iako bez pojačala za tu frekvenciju odrađen je solidan broj veza , preko 500.


09.01.2010 iz kluba odrađeno je natjecanje Zimski Kup 2010. Učestvovali su operatori Mauro, 9A2PU i Maki, 9A4ZM !


Objavljeni su službeni rezultati iz "Kupa Jadrana 2009". Naš klub se plasirao na drugom mjestu u svojoj kategoriji, a u kategoriji klubova na trećem mjestu. U ovoj kategoriji bi sigurno bili bolji da je više članova učestvovalo u natjecanju. Podsjećam, samo se radilo iz kluba i još jedan član kao osobna postaja ! Priznanja pogledajte iznad na ovoj stranici!

 


     10.10.2009  održano je  natjecanje "KUP Jadrana 2009"  na 80 metarskom opsegu gdje je učestvovao i naš  klub ! Aktivni operatori su bili Mauro 9A2PU  i Maki 9A4ZM. Postignut je solidan rezultat  od preko100 QSOa  u 4 perioda. { Nažalost to je bila i jedina stanica koja je radila  iz Pule, tj. kao množitelj PU koji proizlazi iz pripadajuće lućke ispostave}. Od članova još je učestvovao  Franjo, 9A2MF  iz lučke ispostave  Umag !   


Vikend, od 23 do 25.01.2009  održano je natjecanje CQ WW 160m CW, a  iz našeg kluba se tradicionalno  u njemu i radilo!  Nažalost pojačalo za taj band nemamo, a  antena je  dipol. Unatoć tome ove godine se  napravio lijepi rezultat  jer prošle dvije godine se nije uspjelo  raditi veze izvan EU,  dok je ove godine ipak napravljeno  nekoliko DXova. Ukupno preko 530 QSOa!

Učesvovali su operatori: Mauro 9A2PU,  Maki 9A4ZM  i  Franjo 9A2MF !


 10.01.2009  po prvi puta  je održan  ZIMSKI KUP, natjecanje  na 80 metarskom bandu, identično  Hrvatskom Radioamaterskom Kupu  Kupu  Jadrana  po propozicijama,  sa kojima će od sada   biti vrednovan   za  SUPER KUP !

Iz  našeg kluba učestvovali su  Mauro, 9A2PU  i  Maki, 9A4ZM  sa vrlo dobrim rezultatom od oko 150 veza,  te Mišo,  9A2VF i Franjo,  9A2MF !


03.01.2009      

   9A2009PU,     posebno dodjeljena  pozivna oznaka  prigodom održavanja svijetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj 2009 ! Prigodom održavanja svjetskog rukometnog prvenstva  u hrvatskoj, svim gradovima u kojima će se održavati utakmice, od strane HRSa  dodjeljeni su specijalni pozivni znakovi! Za Pulu  je  9A2009PU ! Detaljne informacije pogledajte  ovdje !

Tako naši članovi održavaju veze gotovo na svim bandovima i vrstama rada !  Za sada su radili; 9A7SSY, Anica ,  digitalnim vrstama rada, 9A2PU, Mauro   telegrafijom i fonijom, 9A3KB, Boro na bandu 160 m  i 9A2MF, Franjo  na 3.5,  7  i   14 MHz  telegrafijom i digitalnim vrstama rada !  Znak će se koristiti cijeli siječanj 2009-e godine  pa se svi članovi koji mogu da rade na KVu  mogu  uključiti!

==========================================================================================================================

02.02.2009

Rad sa 9A2009PU  znakom je završio sa završetkom  rukometnog prvenstva! Naši članovi koji su bili voljni učestvovati  u radu  su  ispunili svoj zadatak! I više od  toga!  Nitko od nas nema vrhunske antene , kao što su imale druge 9A2009xx  stanice, pa ipak smo napravili 3371 vezu diljem svijeta! Još  su radili i  kolege iz Pazina, oko 600 QSOa  su napravili i Martin, 9A3GE iz Rijeke  je nešto napravio na  2 m ! Učinak je slijedeći:

      9A7SSY                      571 QSO ,   vrste rada   PSK31,  PSK63,  PSK125,   RTTY. 3,5;   7 i  14 MHz !

      9A3KB                        638 QSO,    vrste rada    CW  i  SSB.  1,8;   3,5  i  7 MHz !

      9A2PU                         955 QSO,   vrste rada     CW i  SSB.   3,5  i  7  MHz !

      9A2MF                        1207 QSO, vrste rada      CW  I SSB.  3,5;  7  i  14  MHz !


20. i 21. 12. 2008  održano je  jedino  međunarodno hrvatsko  natjecanje  9A CW !  Od naših  članova aktivni su bili  Mišo,9A2VF,  Mauro, 9A2PU  sa klupske  stanice  9A1ACD  na  frekvenciji 0d  3,5  MHz ,  i Franjo, 9A2MF   radeći  na 3,5,  7  i  14 MHz.


     11.10.2008  održano je  natjecanje "KUP Jadrana 2008"  na 80 metarskom opsegu gdje je učestvovao i naš  klub ! Aktivni operatori su bili Mauro 9A2PU  i Maki 9A4ZM. Postignut je solidan rezultat  od 138 QSOa  u 4 perioda.{{ Nažalost to je bila i jedina stanica koja je radila  iz Pule, tj. kao množitelj PU koji proizlazi iz pripadajuće lućke ispostave}}  NAKNADNO  STIGLA INFORMACIJA  DA JE UČESTVOVAO I MIŠO,  9A2VF...... SORRY  Mišo !!!!. Od članova još je učestvovao  Franjo  9A2MF  iz lučke ispostave  Umag !    Novi  urđaj se pokazuje pozitivno,  ocjena operatora je da  je na njemu bolji  prijem od  TS950!


                             VHF  NATJECANJE  AA 2008                                                                                                                                                                                       

Ovogodišnje  VHF  Alpe-Adria  natjecanje održali smo 3 08 2008  sa  lokacije  Glavica-Radeki  tj.  kod  Bore, 9A3KB !  Mjesto  se nalazi oko 150 m nadmorske  visine  a  antenu smo podigli oko 5 m iznad  tla .  Tom prilikom po  prvi puta  je  isproban  novi  uređaj, Kenwood TS-2000  !  Napravljeno je 80 veza  a  ODX  je  bio u DL  oko 550km!  Prisutni su bili operatori:  9A2PU,   9A3KB  i  9A2MF !