Godišnja skupština 2019

      HRVATSKI RADIOAMATERSKI SAVEZ

              RADIOAMATERSKI KLUB

² VALLIS AUREA ² Požega

9A1BTU/9A4P

PO BOX 626,  OIB : 53803225668

www.hamradio.hr/9a1btu , 9a1btu@hamradio.hr

Žiro račun Podravska banka d.d. 2386002-1130011575

 

RNO: 00466

 

 

 

ZAPISNIK SA REDOVITE GODIŠNJE SKUPŠTINE

RADIOAMATERSKOG KLUBA „VALLIS AUREA 9A1BTU/9A4P“ POŽEGA

 

 

 

  1. redovna skupština Radioamaterskog kluba Vallis Aurea 9A1BTU/9A4P (u daljnjem tekstu kluba) održana je 09. ožujka 2019. godine u Požegi u prostorijama kluba u ulici Republike Hrvatske 1c. sa početkom u 18 sati.

Na početku Skupštine predsjednik kluba Branko Pulić 9A3TO se obratio riječima kako mu je drago da smo se okupili u takvom broju i naročito je zadovoljan što ima i mladih radioamatera, nakon čega je rekao kako bi trebali izabrati radno predsjedništvo te je predložio za radno predsjedništvo Drago Mikel 9A2XF predsjedavajući, Vladimir Koudela 9A2YF i Vesna Kercel 9A4CE kao članovi, verifikaciona komisija Vlado Karakatić 9A4KV, Zvonko Paus 9A7JFV i Bernard Škopec 9A3XF, ovjerovitelji zapisnika Zdenko Flajpan 9A7DZO i Mara Flajpan 9A3DHH te zapisničar Antun Petrović 9A4PT što je i jednoglasno usvojeno. Predsjednik kluba Branko Pulić 9A3TO zamolio je radno predsjedništvo da zauzme svoje položaje.

 

 

 

 

DNEVNI RED:

 

1.Otvaranje skupštine i pozdravna riječ predsjednika kluba

2.Izbor radnih tijela:

-radno predsjedništvo

-verifikacionu komisiju

-zapisničar

-ovjerovitelji zapisnika

3.Izvješća:              -o radu kluba u 2018. godini

-blagajnika

-nadzornog odbora

-suda časti

4.Rasprava o izvješćima.

5.Prijedlog plana rada za 2019. godinu.

6.Razno.

 

Radno predsjedništvo je preuzelo dužnost i Drago Mikel 9A2XF obratio se  uvodnim riječima i zahvalio na ukazanom povjerenju, te je zamolio verifikacionu komisiju da utvrdi brojnost prisutnih članova. Verifikaciona komisija je utvrdila da imamo većinu  članova i potvrdila kako se s radom može krenuti. Nakon utvrđene brojnosti Drago Mikel 9A2XF prelazi na treću točku dnevnog reda.

 

Pod trećom točkom dnevnog reda uslijedila su izvješća i to:

 

  1. Izvješće o radu kluba u protekloj godini – predsjednik Branko Pulić 9A3TO
  2. Izvješće o stanju blagajne – blagajnik kluba Antun Petrović 9A4PT
  3. Izvješće nadzornog odbora – Vladimir Karakatić 9A4KM
  4. Izvješće suda časti – Vladimir Koudela 9A2YF

Sva izvješća su dokumentirana i priložena u spise godišnje Skupštine.

 

Nakon izvješća pod četvrtom točkom uslijedila je rasprava po izvješćima i to:

 

– Vladimir Koudela 9A2YF se nadovezao na izvješće o radu kluba za 2018. godinu i rekao kako je klub bio iznimno aktivan i jedna od najuspješnijih natjecateljskih godina, ako ne i najuspješnija godina do sada od postanka kluba te da ćemo imati što prezentirati Gradu Požegi, ZTK i svima ostalima na osvojenim mjestima što kluba a što naši članovi radioamateri. Hrvatsko ultra kratkovalno područje i osvojena mjesta: tri puta sudjelovao klub u tim natjecanjima i osvojili smo 10. mjesto nije puno ali nije niti loše. Imamo dalje 9A2YF Vladimir Koudela u kategoriji 1 operator na 2m osvojio 2. mjesto što je izniman uspjeh, 9A3DVL Vlasta Koudela je osvojila 11. mjesto a Mare 9A3ZM osvojio 18. mjesto. Na 70 cm 9A2YF osvojio je 4. mjesto. Hrvatski proljetni UKV kup koji se provodi uvijek u ožujku naš klub 9A4P osvojio je 1. mjesto u Hrvatskoj ali to nije sve osvojili smo i 3. mjesto pod pozivnom oznakom kluba 9A1BTU, u istom natjecanju na 70 cm 9A2YF 4. mjesto. Hrvatski ljetni kup u svibnju 9A4P 2. mjesto u Hrvatskoj a 9A2YF na 70 cm 1. mjesto u Hrvatskoj. Onda jedno specijalno natjecanje u Hrvatskoj zove se QRP do 10 W, 9A4P naš klub 1. mjesto u Hrvatskoj sa osvojenih 2087 bodova a drugi ima 949 bodova i zaista uvjerljivo 1. mjesto, a naš Mare 9A3ZM 6. mjesto. Sljedeće natjecanje u cijeloj EU IARU i osvojili smo 1. mjesto što je fantastičan rezultat za Hrvatsku. Usput smo 1. u Hrvatskoj a 11. u EU u ukupnim natjecanjima. Nadalje imamo 9ACWW hard kontest to je isključivo telegrafija i 9A2YF osvojio 1. mjesto. U malim lokalnim natjecanjima Dan Brodsko-posavske županije 9A2YF 6. mjesto a Mare 9A3ZM 20. mjesto. Nadalje Podravina natjecanje u travnju 9A2YF 4. mjesto a naš klub 12. mjesto. Natjecanje Antunovo u lipnju naš klub 9A1BTU 15. mjesto. Natjecanje Otok Ivanić, 9A3DVL Vlasta osvojila 1. mjesto, 9A2YF osvojio 5. mjesto a Mare 9A3ZM 5. mjesto u kategoriji FM. Zatim Bilogora Bjelovar u kolovozu 9A2YF 3. mjesto a Vlasta 9A3DVL 6. mjesto. Kutinska Dunja u rujnu 9A2YF 5. mjesto a Mare 9A3ZM 20. mjesto. Lipik natjecanje u listopadu 9A3DVL osvojila 2. mjesto, 9A2YF 7. mjesto a Mare 9A3ZM 24. mjesto. Ukupni rezime postigli smo kao klub 3 prva mjesta, jedno 2. mjesto, jedno 3. mjesto, jedno 10.mjesto, jedno 12 mjesto  i jedno 15 mjesto. Ovim rezultatima možemo biti zadovoljni i imamo što prezentirati ostalim udrugama u gradu i to je velika promidžba kluba, Grada pa tako i Hrvatske. Sve je bilo popraćeno velikim pljeskom i zahvala svima koji su učestvovali u tim aktivnostima.

 

 

– Maruszki Ivan 9A3ZM naglasio je kako je bio na redovnoj sjednici Skupštine ZTK Grada Požege, jer je naš klub redovni član ZTK Grada Požege i jedan od osnivača ZTK Grada Požege. Sjednica se održala 09. ožujka 2019. godine u prostorijama Županijske  gospodarske komore, ulica Vukovarska 6,  s početkom u 11 sati. Kada je bila rasprava na ZTK grada Požege, jedna od točaka je bila prijedlog od predsjedništva ZTK da se radio klub “Vallis Aurea” i “Oldtimer klup Trophy” izbace iz zajednice ZTK zbog neaktivnosti i nedolaženja dvije godine na sastanke ZTK grada Požege. Ivan Maruszki se nije složio s takvom odlukom i inzistirao je na tome da se odgodi takva odluka i da se sastane predsjedništvo ZTK i kluba kako bi se izgladile nejasnoće i da se ne može jednostavno donijeti takva odluka a plus toga bilo je komentara da smo napravili prekršaj jer smo tražili sredstva od ZTK grada Požege i nekih drugih ustanova. Ivan Maruszki je tražio da se to briše iz zapisnika jer ne stoji u Statutu ZTK da se ne smiju tražiti sredstva na drugim mjestima osim u ZTK grada Požege. Kada je bilo glasovanje tražio je da se posebno glasuje za klub a posebno za “Oldtimer klub Trophy”, Ivan Maruszki je u tome bio usamljen i da se ne može na takav način omalovažavati rad kluba sa nekim neprovjerenim informacijama i nagađanjima o neaktivnosti kluba na što mi imamo dobre argumente i da imamo jako dobru aktivnost što je Ivan Maruszki i prezentirao ali svi su se iz predsjedništva na to oglušili i donijeli odluku o izbacivanju radiokluba “Vallis Aurea” iz ZTK grada Požege, na što je Ivan Maruszki bio protiv. Ivan je rekao da postoji nekakava netrepeljivost od prije od ZTK grada Požege prema klubu i da se otprilike zna o čemu se radi, klub nije počinio nikakav prekršaj prema ZTK grada Požege.

– Boris Horvat 9A3TN je na to reagirao kako mi imamo podatke koliko smo mi od njih dobili sredstava unazad par godina.

– Predsjednik kluba Branko Pulić 9A3TO je rekao koliko se neformalno sjeća da smo od njih jedne godine dobili 100 kuna a za članarinu smo dali 50 kuna.

– Boris Horvat 9A3TN naglašava kako je bio član te skupštine i više nije htio ići na te sastanke jer nije bilo svrhe, nikakvi novci koje oni dobivaju se ne dijele udrugama i te novce potroše sami na sebe i da su oni sami sebi svrha.

– Zdravko Bartošek 9A3JY tajnik kluba naglašava odakle njima pravo da kažu kako mi ništa ne radimo a rezultate imamo i te kakve, i da li ćemo mi sada reagirati na takvu odluku to se moramo dogovoriti a mi imamo materijala kako ćemo opovrgnuti takve optužbe i da se ZTK grada Požege izjasni o navedenom i izvijesti pismeno klub i dostavi nam zapisnik s redovne Skupštine ZTK grada Požege gdje su nas izbacili iz iste kako bi mogli reagirati.

– Predsjedavajući Skupštine Drago Mikel 9A2XF je predložio da se na prvom sastanku Izvršnog odbora reagira na to a u krajnjem slučaju mi i ne moramo biti članovi ZTK grada Požege.

– Boris Horvat 9A3TN objašnjava kako se jednom godišnje saziva Skupština ZTK grada Požege a da sastanaka između gotovo i nema a sve se može provjeriti na e-mailovima koje dobivamo od njih i naglašava da smo mi suosnivači ZTK grada Požege. Obično su sastanci ili Skupština ZTK grada Požege bude između Božića i nove godine.

-Branko Pulić 9A3TO predsjednik kluba naglašava po Zakonu o udrugama ako nakon nekog vremena ne bude članova koliko je bilo kada se osnivala udruga, zakonski udruga prestaje sa radom što znači ako je udruga osnovana s 5 članova i 2 člana više nema tada udruga zakonski prestaje s radom. Klub je udruga stara 71. godinu i nada se budući da smo 70 godina preživjeli, preživjeti ćemo još 170 godina.

– Drago Mikel 9A2XF naglašava kako to treba riješiti na sastanku Izvršnog odbora i pravovremeno reagirati, skupštinu nastavlja dalje još jednom čestitkom na odličnim rezultatima u natjecanjima i naročite čestitke Vladimiru Koudeli 9A2YF, Vlasti Koudela 9A3DVL i Ivanu Maruszki 9A3ZM.

– Ivan Maruszki napominje kako bi se mogli malo infiltrirati i u druge udruge kao što je nova planinarska udruga Gojzerica.

– Zdravko Bartošek 9A3JY tajnik kluba na to je rekao kako je već pričao s predsjednikom i tajnikom iz Gojzerice a pošto su oni već održali školu planinarenja a da bi bilo dobro da im održimo malu školu radioveza u slučaju da im negdje na terenu signal ne pokriva rad s mobitelima, i da bi im dobro došle male ručne radio veze gdje bi riješili taj problem. Oni su zainteresirani i samo je sada na nama da se dogovorimo za termin.

– Vladimir Koudela 9A2YF ima prijedlog i da je to dosta interesantno jer postoje neke radioamaterske udruge a vezane su za RMZ radio mreže za opasnost ili HRSVKS Hrvatski radioamaterski sustav veza u kriznim situacijama. Udruge su vrlo cijenjene i imaju redovite vježbe, vezane su za civilnu zaštiu a takva aktivnost bi nam dobro došla a imali bi i koristi, često koriste digitalnu komunikaciju gdje bi se mogli uključiti.

– Branko Pulić 9A3TO predsjednik kluba naglašava da druženje četvrtkom bude malo šire i da dođe više ljudi, da se dogovaramo o trenutnim aktivnostima i razmijenjujemo iskustva.

– Drago Mikel 9A2XF daje na usvajanje izvješća i sva su jednoglasno usvojena. Tada prelazi na 5. točku dnevnog reda prijedlog plana rada za 2019. godinu.

– Branko Pulić 9A3TO predsjednik kluba iznio je prijedlog plana rada za 2019. godinu i priložio pismeni plan u spis Skupštine.

– Drago Mikel 9A2XF je zatvorio službeni dio godišnje Skupštine i prešao na 6. točku dnevnog reda razno a to je domjenak i članovi kluba se slobodno druže i razmjenjuju svoja iskustva o radioamaterizmu.

 

 

 

 

 

 

Zapisnik sastavio 10. ožujka  2019. godine

 

Antun Petrović 9A4PT

 

__________________

 

OVJEROVITELJI ZAPISNIKA:

 

Zdenko Flajpan  9A3DZO ______________

 

Mara Flajpan 9A3DHH    _______________