SIJEČANJSKA “BERBA” DIPLOMA IZ HRS

Unatoč nevremenu i oštećenjima na antenama i cijelom sustavu na kontestnoj lokaciji, radioamateri našeg kluba su neumorno nastavili popravljati opremu i raditi.

Najprije od kuće, osposobivši svoje antene, krenuli su održavati veze i aktivnosti započete u prvoj polovini 2023. godine.

Ponajviše u kontestima u organizaciji Hrvatskog radioamaterskog saveza (HRS) imenom “9A Activity Contest ” koji se odvija tijekom cijele godine, jednom mjesečno, svake treće nedjelje u mjesecu (pravila) od 7 di 12 sati (UTC).

Berba” se odnosi na ukupan rezultat koji su radioamateri postigli u ovim kontestima tijekom 2023. godine.

Tako rezultati ove godine nisu tako dobri kako smo očekivalii. Ipak, evo na samom početku nove 2024. godine, stigle su nam DIPLOME koje smo zaradili radioamaterskim aktivnostima u protekloj godini.

9A2YF Tiko je osvojio 1. mjesto u kategoriji single operater, rad malom snagom na 145 MHz.

Sve rezultate postignute tijekom 2023. godine u natjecanju Hrvatskog radioamaterskog saveza možete pronaći na ovoj web stranici.

Za “dlačicu” manji uspjeh su postigli naši članovi 9A3TN Boris i 9A3DVL Vlasta postigavši druga mjesta svatko u svojoj kategoriji: Vlasta u kategoriji single operater, rad FM malom snagom na 145 Mhz za žene (YL) , a Boris je od više kategorija u kojim je sudjelovao najbolji rezultat postigao u kategoriji single operater na 70 MHz.

                       

Četvrta mjesta su postigli 9A2YF Tiko u kategoriji single operater malom snagom na 435 MHz i 9A3TN Boris u kategoriji single operater na 50 MHz.

                        

Peta mjesta su postigli ovi igrači: 9A3TN Boris i 9A2YF Tiko. Boris je ovaj rezultat postigao u kategoriji single operater na 435 MHz mala snaga, a Tiko u kategoriji single operater na 1.3 GHz.

                       

Peta+ mjesta i uspomenu na 2023. godinu u papirnom obliku imaju 9A3ZM Ivan (6. mjesto) u kategoriji single operater na 70 MHz i 9A3TN Boris (7. mjesto) u kategoriji single operater na 145 MHz malom snagom.

  

Koliki je broj natjecatelja na 2m upravo svjedoči diploma koju je osvojio 9A3ZM Ivan u kategoriji single operater na 145 MHz mala snaga: 25. mjesto. Malo? Ne, manje su postigli oni koji nisu sudjelovali u kontestu.