IZBORNIK

Rad sa mladima


Volim raditi sa djecom. Održavao sam tečajeve za radioamatere, učio ih ARG vještinama, vodio sa kolegama na natjecanja. Moram se pohvaliti da je "moja" učenica bila pravk države a na državnom prvenstvu smo osvajali prva, druga, treća mjesta kao i na drugim natjecanjima.
Ljetnji kamp tehnike u Belom Manastiru

Moja prva ljubav

Volio sam rukomet, ali onda je prevladala ljubav prema košarci. Tako se, s osnutkom košarkaškog kluba u Našicama 1973. pre-bacujem u košarkaške vode. Ovo je jedna od rijetkih slika (tko bi danas vjerovao da se tada slikalo samo za registracije i posebne prigode!) s početka moje košarkaške kar-ijere. Za rubriku "Vjero-vali ili ne" sa svojih 183 cm mogao sam "zaku-cati" loptu u koš (ali ne baš prečesto).

Prva ekipa KK "Našice" 1973.g. Najviši igrač je bio 194cm.

Rukometno doba

Rukometna ekipa 1969. (stojim u srednjem redu četvrti sa desna)

9A2TN, "Koki" .....

Radni vijek.....

Cijeli radni vijek sam proveo u policiji kao inspektor (nazovimo to "Tajnoj" policiji, više puta mijenjala ime, danas SOA).

Danas.....

A danas? Danas uživam u mirovini. Imam familiju, lijep hobby, prijatelje... Imam sve što mi treba.

Hobby.....

U vrijeme mog odrastanja, izbor slobodnih aktivnosti bio je malo manji nego li danas. U ponudi su bili nogomet, rukomet, košarka, gimnastika, izviđači, planinari, šah, folklor, limena glazba, radioamaterstvo, filateli-zam…. To je uglavnom bilo to. Tražeći sebe, isprobao sam veći dio, ali sam se najdulje zadržao u rukometnom klubu "Partizan" (danas "NEXE") Našice. Moja veza s rukometom započela je u osnovnoj školi i trajala do prve godine fakulteta. Dosta brzo sam dogurao do prve ekipe. Bili smo dobar tim, jedan od najboljih u svom rangu natjecanja. Naravno, bilo je i uspona i povremenih „kikseva“ (znala nas je ponekad preteći Slatina s poznatom braćom Lavrnić i još neki drugi...). Pavle Jurina, reprezentativac bivše Jugoslavije i osvajač olimpijskih medalja i medalja sa svjetskih prvenstava, bio je najbolji igrač s kojim sam igrao,. Kako je košarka postajala sve popularnija, sve mi se više sviđala. I tako sam prešao u košarkaše. Sve do prestanka aktivnog igranja bio sam članom KK Našice. S Denisom Špacom sam pokrenuo akciju osnivanja kluba tako da se smatram jednim od njegovih osnivača.