9A1CEQ - 9A1I  Radio klub je osnovan 1966.godine u okviru Narodne tehnike u Ivanić Gradu čiji smo članovi kroz to čitavo vrijeme,a danas je to  Zajednica tehničke kulture.
  Od tada do današnjih dana klub djeluje sa manjim prekidima uglavnom radi prostora koji je uvjek bio problem.
  Na sreću danas klub ima kvalitetno riješen prostor zahvaljujući Gradskom poglavarstvu koje je prepoznalo potrebu da  pomogne klubu u rješavanju tog bolnog pitanja na ćemu su članovi kluba vrlo zahvalni.
  Danas klub broji 20 stalnih članova koji svojim radom u klubu pridonose razvijanju tehničke kulture, naročito  u segmentu elektronike,elektrotehnike i računarstva koji su usko vezani uz radioamaterizam.
  Velik dio dokumenata koji su svjedočili o radu kluba uništen je od strane ljudi koji "nisu" znali što čine u vrijeme osamostaljenja i utemeljenja naše države.Uništen je veliki broj QSL karata i diploma i ostalih dokumenata te je klub poslije i u tijeku domovinskog rata počeo ponovo prikupljati QSL karte i diplome učestvujući u natjecanjima.
  Velika većina članova kluba bila je uključena u domovinski rat  te je svojim znanjem pomogla u organiziranju veze i opremanju sredstvima za vezu.
  U periodu za vrijeme rata i poslije njega održano je nekoliko tečajeva i ispita za radiooperatore,a neki od njih su danas vrsni natjecatelji,konstruktori i uzorni radioamateri i članovi našeg društva.
  Klub i članovi kluba učestvuju u gotovo svim natjecanjima na UKV području u domovini i inozemstvu te postižu solidne rezultate.
  Dobro surađujemo sa ostalim udrugama i organizacijama,a naročito sa biciklističkim klubom te se rado uključujemo u organiziranje radioveze za vijeme međunarodne biciklističke utrke "Stjepan Grgaca"koja se odvija pod njihovim pokroviteljstvom.
  Nastojimo klub  održati na životu i povečati aktivnost sadašnjih članova kluba i privuči mlade koji se žele baviti tehnikom u bilo kojem pogledu.