Članovi radio kluba Ivanić ponovo su imali čast organizirati radio vezu na tradicionalnoj među narodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci 49.Memorijal Stjepan Grgac, održanoj 18.08.2019. u Ivanić-Gradu, koju Biciklistički klub „Ivanić“ iz Ivanić-Grada organizira u čast najboljeg hrvatskog biciklista svih vremena, Stjepana Grgca, nastupili su biciklistički klubovi iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske i Hrvatske i državna reprezentacija Katara.Na utrci je učestvovalo 115 natjecatelja.

Članovi radio kluba su dan prije utrke postavili antenu na za tu prigodu postavljenoj bini da bi sutradan mogli započeti sa radom na održavanju radio veze na čitavoj trasi na kojoj se utrka vozi, a to je start u Ivanić Gradu i onda redom Iv.Graberje, Križ, Popovača, Kutina i na kraju Garešnica i natrag.

Prije starta utrke članovi radio kluba postavili su radio uređaje u automobile i antene na krov automobila koji su određeni da prate natjecatelje i voze suce.
Sa svakom utrkom, a bilo ih je šest išla su po dva vozila u kojima su bili i naši članovi te se u svakom trenutku moglo saznati gdje se natjecatelji nalaze i kakva je trenutno situacija u poretku i ima li eventualno padova ili kakvih drugih događanja.
Nadamo se da smo uspjeli svojim prisustvom i radim barem malo pomoći biciklističkom klubu Ivanić u organizaciji ove zahtjevne utrke.
U akciji su sudjelovali:Željko Robek-9a6iqk, Milan Mihaljević-9a6iem, Vladimir Fijala-9a4fv, Stjepan Bušić-9a3ws, Nikola Orač-9a4qi, Antun Mikleš-9a2ta, Dražen Baotić-9a5bbd.
U isto vrijeme drugi dio članstva radi u UKV natjecanju jer ne smije se propustiti ni jedan period Hrvatskog activitya i paralelnih natjecanja radi gubitka dragocjenih bodova za konačni poredak na kraju godine.
U UKV natjecanju su radili Vlado Markuš-9a9i i Ružica Markuš-9a7iqg sa lokacije u Predavcu, a nakon završetka natjecanja Vlado Markuš-9a9i se priključio ekipi na biciklističkoj utrci.
Slike se mogu  pogledati na : https://photos.app.goo.gl/CsdA7Kkaaak6bZmA7
73,9a1ceq/9a1i