08.06.2019. članovi radio kluba „IVANIĆ“  Antun-9a2ta, Nikola-9a4qi i Vlado-9a9i posjetili su ZRF na Jarunu u Zagrebu.Već pri dolasku po lijepom sunčanom jutru moglo se zaključiti da će posjeta biti dobra te se na kraju i ispostavilo da je bilo više posjetitelja nego prošle godine. Uobičajeno prilikom dolaska slijedi pozdravljanje sa prijateljima radioamaterima i ostalim znancima te brzinski pregledavanje štandova  nebi li se kupilo nešto povoljno od izložene opreme, predaju se QSL-ke na mjestu određenom za QSL managera te uzimamo QSL-ke koje su pristigle za članove kluba.

Nakon službenog otvorenje i male svečanosti  povodom toga nastavljamo sa druženjem, razgledavanjem, kupovinom i naravno neizostavnim fotografiranjem.
Potom počinju predavanja koja su održana ovom prilikom redom kako slijedi:
 * Željko Ulip 9A2EY – Geostacionarni satelit QO-100
 * Zlatko Tonković 9A2G – Software Defined Radio ( SDR )
 * Zlatko Tonković 9A2G – Antenski sustav 144 MHz 9A1BOP Banovo brdo
Nakon toga slijede ispiti za radioamatere operatore “P” i “A” razreda u organizaciji HRS-a i na kraju podjela priznanja za UKV natjecanja u organizaciji HRS-a za 2018 god. što nam je posebno  interesantno jer se uvijek dobije ponešto od priznanja, a tako je bilo i ovaj put.
Tijekom sajma mogle su se ovjeriti  QSL karte za DXCC  na štandu  „DXCC checking“ kod našeg  9A8A Stjepana (Mark) Djurina.
S obzirom da je bilo puno aktivnosti, a vani i u šatoru je prilično toplo moralo se u nekoliko navrata posegnuti za osvježavajućim napitcima, a  na kraju nešto i pojesti no s obzirom da je organizator to sve predvidio nije bilo problema oko toga.
Na kraju sa kupljenim stvarima,QSL-kama, priznanjima i sa toplinom u duši jer smo se stvarno lijepo družili i osjećali odlazimo kući prije nego zatvore saobračaj unutar Jaruna jer se bliži vrijeme utrke.
Vidimo se opet negdje na hamfestu i naravno čujemo na nekoj od frekvencija.
Fotografije se mogu pogledati na : https://photos.app.goo.gl/DmxyqbSCS1xjKCfc6


73 , 9a1ceq/9a1i team