11.05.2019. članovi radio kluba Ivanić posjetili su radiofest u Osijeku.
Ekipa u sastavu: Nikola - 9a4qi, Antun - 9a2ta i Vlado - 9a9i rano u jutro krenula je prema Osijeku jer je valjalo doći do 10:00 sati u koliko  je predviđeno otvaranje sajma. Stigli smo na vrijeme te smo prije samog otvaranja imali se vremena pozdraviti sa starim prijateljima i poznanicima i onako letimice pregledati štandove sa radioamterskom informatičkom i ostalom opremom pa već i nešto kupiti držeći se one stare ako ne kupiš odmah pitanje je dali će poslije biti.
Nakon službenog otvorenja upriličen je slavonski doručak sa špekom, sirom, masti, paprikom i kruhom, a naravno i pićem. Organizatori su se stvarno dobro pripremili te im treba čestitati.

Nakon toga uslijedilo je detaljno pregledavanje ponuđene robe za trgovinu i sada se već ozbiljno kupuje i nosi u automobile. Bilo je tu već ranije dogovorenih kupovina i razmjena pa je svako nešto donio, ali i odnio.
Paralelno izložbi i trgovini radio amaterske opreme u susjednoj hali bila su upriličena predavanja koja okupljaju veliki broj posjetitelja.
Na platou ispred ekipa iz Karlovca izložila je nekoliko impresivnih antena za kratki val što je privuklo isto dosta zainteresiranih. Čitavo vrijeme tu je prisutan i Mark-9a8a za čekiranje QSL kartica za DXCC.
Uglavnom sve funkcionira, a posjetitelji biraju šta ih najviše interesira.
Podijeljene su i nagrade za učesnike UKV natjecanja  Antunovo 2018 te nekoliko priznanja za međunarodna natjecanja.
Organizatori su organizirali i tombolu s napomenom da svaka dobiva što smo se na kraju i uvjerili. Dobitaka je bilo svakakve vrste ali je svaki premašio cijenu srećke. Našlo se tu tako izolatora za KV antene, koaxsialnih releja za visoke frekvencije, konektora  7/16 '' za celflex kabel  1/2 '', izlaznih stupnjeva, mikro telefonskih kombinacija i još puno puno toga.
Tada je uslijedio zajednički ručak sa odojkom i janjetinom i krumpir salatom i naravno za piće sokovima ali i kvalitetnim vinom.
U svakom slučaju hamfest je odlično organiziran, a poslužilo je i vrijeme jer je bio prekrasan sunčan dan.
Ekipa iz radio kluba „Ivanić“ polako kreće jer želja je da se posjeti Duško-9a2kk u Bogdanovcima, a i da bi se za dana stigne kući.
Kod prijatelja Duška zadržavamo se poprilično jer uz razgovor pogotovo nas radio amatera vrijeme samo leti.
Vidimo se ako bude sreće na Zagreb radiofestu na Jarunu u šestom mjesecu.
Slike sa susreta mogu se pogledati na:
https://photos.app.goo.gl/35JqruPa2goUQUwQ6

73 de 9a1ceq/9a1i