Radio klub Ivanić  već deset godina za redom organizira UKV natjecanje „Otok Ivanić“, pa je tako i ove godine u sedmom mjesecu u terminu sedmog perioda 9A Activity natjecanja održano i naše UKV natjecanje.
Dan prije članovi kluba postavili su antenu na portabl lokaciji kod našeg člana kluba 9a6gor-Stjepana.

Sutradan smo se okupili u jutro sa željom da se natjecanje odradi najbolje što se može, no kako to obično biva ne ide sve uvijek prema željama. Naime sve je bilo spremno ali nismo računali na kišu koja je neumorno padala čitavo vrijeme koliko traje natjecanje, a statika je bila toliko jaka da smo mogli raditi samo signale koji su bili preko devet „S“jedinica. Znamo da je antena tome puno pridonijela, ali na to nismo računali. Antena od devet elemenata marke TONNA (F9FT) je jako loša u takovim prilikama i više je nemodificiranu nećemo koristiti. Ujedno smo željeli isprobati novo pojačalo snage koje smo u međuvremenu nabavili ali nije bilo moguće jer jednostavno mi nismo puno čuli.
No to nas nije spriječilo da se dobro zabavimo uz dobar gulaš koji  je 9a6gor pripremio.
Naš mladi operater 9a3ago-Andrej imao je volju pomoći nam u radu, ali nije ni nama išlo, no bar je vidio šta sve može očekivati u natjecanjima.
Biti će bolje drugi put.

73 de 9a1ceq/9a1i