Dana 13.05.2017. godine članovi nšeg kluba, točnije Nikola Orać-9a4qi i Vlado Markuš-9a9i bili su u Osijeku odnosno na aerodromu u Čepinu prisutni ovogodišnjem radio festu kojeg već devetu godinu za redom organizira radio klub Osijek. Na putovanju nam se priključio kao i prijašnjih godina prijatelj i kolega radioamater Đuro-9a9c iz Novske. Putovanje je bilo ugodno po oblačnom vremenu uz gdje koju kap kiše. Kada smo stigli na mjesto održavanja već je bio okupljen veliki broj posjetitelja radio festa i bio je u tijeku „Slavonski doručak“ kojeg su marljivi organizatori pripremili. Šta smo mogli drugo nego se priključiti i malo prezalogajiti. Nakon toga je počelo predavanje o faziranju vertikalnih kratkovalnih antena koje smo odslušali.

Nakon predavanja malo smo u drugoj hali pregledali ponudu uređaja, a bilo je svega od radio uređaja, ispravljača, pojačala, predpojačala, SWR metara, lemilica i svega onoga što radioamaterima treba. Bila je i dobra ponuda kompjutera i kompjuterskih komponenti po prihvatljivim cijenama. Uz pregledavanje „exponata“ susrećemo se se sa starim znancima sa frekvencije ta sa svakim razmijenjujemo po koju riječ. U međuvremenu je održan i aktualni sat HRS-a kojeg je održao predsjednik HRS-a gospodin Željko Pilat. Nakon još malo razgledavanja i razgovora sa prijateljima prisustvujemo i predavanju o SDR radiu (softweara definied radio) kojeg je održao kolega radioamater Siniša Tasić, YU1ML. Predavanje je potrajalo sve do besplatnog ručka kojeg su nam domaćini pripremili i šta smo opet mogli nego se pridružiti ostalima. U međuvremenu se spustio jak pljusak, a nakon toga se pojavilo sunce. Oprostivši se sa prijateljima krenuli smo sa starim znancem Duškom-9a2kk u Vukovar pa u Bogdanovce kod njega, malo se zadržali na ugodnom razgovoru i neizbježnoj kavici te smo krenuli kući.
Ugodno smo proveli vrijeme, naučili dosta stvari, kupili nešto opreme, vidjeli se sa prijateljima i sa svime možemo biti zadovoljni.
Slike sa susreta su u >>galeriji <<, a više slika na linku: https://goo.gl/photos/HUoLiDeYXTo3Y6cUA
Vidimo se na Jarunu u Zagrebu u šestom mjesecu.

73 , 9a1ceq/9a1i