14.06.2014. članovi radio kluba „IVANIĆ“ u sastavu: Vladimir Fijala-9a4fv, Zvonko Kolaković-9a3uv, Nikola Orač-9a4qi, Igor Fehervari-9a1rc i Vlado Markuš-9a4vm posjetili su Zagreb radio fest 2014. koji se ove godine održao u Boćarskom domu na Prisavlju u Zagrebu. Nova lokacija, novi utisci ali posjetitelji su oni isti koje susrećemo u natjecanjima i manifestacijama kao što je i Zagreb radio fest koji je ove godine organiziran po šesnaesti put što nije malo i vjerujemo da će se kontinuitet nastaviti.

Nismo stigli među prvima no stigli smo na otvorenje radio festa. Zagrebački radioamaterski savez se potrudio da sve funkcionira kako treba no teško je biti idealan. Posjetitelja ima dosta, a najviše na štandovima gdje je ponuda rabljene ali i nove radio amaterske opreme dobra. Predstavljeni su radio amaterski savezi iz država u našem okruženju.Razmjenjuju se iskustva, materijali, no na našu žalost QSL biro nije bio u mogućnosti radi nedostatka prostora ili možda nesporazuma odraditi svoj dio posla kojemu se svaki radioamater veseli, a to je podijeliti QSL kartice koje smo  svojim radom na frekvenciji dobili od svojih korespondenata kao potvrdu odrađenih veza. Prisustvujemo predavanjima koja su za ovu priliku organiziran da saznamo neke nove tehnike rada te se upoznamo s aktivnostima koje do sada nismo pratili. Vrijeme prolazi te na red dolazi i podjela nagrada: diploma, pehara i medalja za natjecanja održana tijekom 2013. i 2014. godine, a za koja su rezultati obrađeni. Na takvim podjelama je uvijek veselo, pa je tako i ovaj put mada se veliki broj onih koji su osvojili odličja nije pojavio što se može djelomično pripisati situaciji ili krizu kojoj svi svjedočimo. Organizator nam je omogućio da nešto i pojedemo angažiravši ugostitelje koji znaju svoj posao. Bilo je za svakog ponešto. Na kraju s prijateljima uz osvježavajući napitak rezimiramo ovogodišnji ZRF te dogovaramo sljedeći susret ne samo uživo nego već sutradan i preko radiovalova kao što i dolikuje radio amaterima na UKV natjecanju.
Sve vrijeme na radiofestu nemilice se fotografira sve i svašta da bi se kasnije u miru moglo pogledati čega i koga je sve bilo.

73 de 9a4vm-Vlado

Slike su u Galeriji slika

Nešto više slika je na slijedećem linku -> https://picasaweb.google.com/118194866975293173522/14062014ZRFZagreb