08.12.2013. godine u Lipiku je održana podjela nagrada za UKV natjecanje „Lipik 2013“. Natjecanje je održano u mjesecu Kolovozu ove godine, a prema riječima predsjednika radio kluba Lipik možda će na godinu termin natjecanja biti pomaknut na mjesec Listopad radi toga da se izbjegnu godišnji odmori i poveća broj učesnika u natjecanju.
Na podjeli nagrada u Lipiku iz našeg kluba prisustvovali su :Vladimir Fijala-9a4fv, Zvonko Kolaković-9a3uv, Igor Fehervari-9a1rc i Vlado Markuš-9a4vm, a naš klub je s znakom 9a1ceq osvojio trinaesto mjesto, a s pozivnim znakom 9a1i sedmo mjesto.

Na put smo krenuli po lijepom jutarnjem vremenu te se u Križu sastali sa ekipom iz Karlovca te dalje nastavili zajedno prema Lipiku i cijelo vrijeme kako i dolikuje radioamterima komunicirali putem radio postaja. U Lipiku nalazimo već poveći broj pristiglih prijatelja s banda. Slijedi pozdravljanje i nazdravljanje s znancima te razmjene diploma, pehara i medalja s nekih drugih podjela na koje neki nisu stigli. Bilo je i nešto radio amaterske opreme za razmjenu ili prodaju odnosno kupovinu.
Prema predviđenom vremenu počela je i podjela osvojenih nagrada što je uvijek najinteresantniji dio.
Na podjeli se uvijek nađe poneko iz gradske vlasti, pa je tako i ovdje prisutan gradonačelnik gospodin Vinko Kasana koji je uz sve ostalo i radioamter (9A3EVK). Iz Hrvatskog radioamterskog saveza tu je predsjednik gospodin Zdenko Blažičević  i administrativni tajnik gospođa Ljliljana Božak. Svima nam se s nekoliko prigodnih riječi obrača gradonačelnik  grada Lipika i predsjednik HRS-a. Među prisutnima iz svih dijelova Hrvatske (Rijeka, Ozalj, Karlovac, Jastrebarsko, Zagreb, Novska, Sl.Brod, Gradiška, Vukovar, Ivanić Grad, Bjelovar i sigurno sam nešto zaboravio) bili su i gosti iz Slovenije.
Nakon podjele slijedi fotografiranje, a onda domjenak koji nam je pripremio glavni  kuhar gospodin Dragutin Kralj-9a4dk, pomoćni kuhar Vlado Stakor-9a6guo te donator finih kolača gospodin Vlado Hudeček-9a3klf.
U svakom slučaju bilo je lijepo i ugodno družiti se s prijateljima na kraju natjecateljske UKV sezone. Na fotografijama se može vidjeti koliko nas je bilo jer točan broja neznamo no bilo nas je punooo.
Čestitamo organizatorima za na vrijeme objavljenim rezultatima i na odlično organiziranom hamfestu.
Sve dobro svima i čujemo se i vidimo ponovo.
73 de 9a4vm-Vlado

Slike su u Galeriji slika, a nešto više na slijedećem linku