Hamfest Antunovo 2011 i 201228.10.2012. godine radio klub „Našice“ 9a1dab spojio je proslavu 6o. godina rada i postojanja kluba i podjelu nagrada za UKV natjecanja „Antunovo 2011.“ i“Antunovo 2012.“ .
Iz radio kluba „Ivanić“ standardno na podjelu nagrada su krenuli Zvonko Kolaković-9a3uv,Vladimir Fijala-9a4fv(predsjednik kluba) i Vlado Markuš-9a4vm.
Vrijeme nije bilo naklonjeno ni nama ni organizatorima no sretno smo stigli u inače prelijepe, a danas tmurne i hladne Našice.
Nakon okupljanja i čašice razgovora krenuli smo u gradsku vijećnicu na svečanu podjelu nagrada osvojenih u natjecanjima. Na početku je predsjednik radio kluba „Našice“ Zdenko Nagy pozdravio sve prisutne, zaželio im dobrodošlicu te dao riječ gospodinu Franji Kapetanović koji je sve prisutne ukratko upoznao s povijesnim putem radio kluba koji je osnovan prije 60. godina.

S užitkom smo slušali doajena Našičkog radioamaterizma u njegovom prisjećanju na početke radioamaterizma u ovim krajevima. Na kraju je zahvalio gradskoj vlasti i gradonačelniku na potpori koju imaju od njih te zaželio i nadalje uspješnu i plodonosnu suradnju. Imao bi on još puno toga za reći, no svečanost ide dalje te se pristupa podjeli priznanja svim zaslužnim članovima kluba, a i onima koji na bilo koji način potpomažu rad i postojanje kluba.
Riječ je dobio i gradonačelnik grada Našica koji  se obratio prisutnima pohvalivši radioklub na djelovanju i postignutim uspjesima kojih nije malo u tako dugom nizu godina postojanja. Gostima  je zaželio dobrodošlicu i izrazio nadu da ćemo se ugodno osjećati i ponovo vratiti u ovaj prelijepi grad.
Uslijedila je podjela nagrada za natjecanja, a to je potrajalo jer trebalo je podijeliti sve te medalje i ostale nagrade osvojene u ova dva natjecanja. Bilo je veselo i podjela je bez poteškoća privedena kraju.
Kao i obično zamoljeni smo da ponesemo priznanja prijateljima koji nisu bili u mogućnosti doći na podjelu osobno. Nismo se dugo zadržavali nego se odmah po podjeli kreće natrag u vatrogasni dom gdje nas čeka čobanac i osvježavajući napitci. Atmosfera je bez obzira na loše vrijeme vrlo vesela.
Naravno opet se prepričavaju dogodovštine sa natjecanja kao i iz života općenito. Uz raspravljanje o radio uređajima i pojačalima snage pričalo se tu i o fotoaparatima, ultralakim letjelicama, zmajevima, padobranima...Bilo je tu i radioamaterske opreme za razmjenu ili kupovinu kao na kakvom pravom sajmu ham opreme. S obzirom da zajedničku fotografiju nismo mogli učiniti vani radi kiše improvizirali smo to u prostoriji i ispalo je drugačije ali dobro za uspomenu nama i vrijednim domaćinima.
Uz radioamatere iz Hrvatske bilo je i naših prijatelja radioamatera iz Bosne i Hercegovine. Vrijeme je brzo prošlo u ugodnom društvu, no moramo poći kući barem mi koji smo malo dalje.
Pozdravljamo se uz želju da se opet  vidimo možda u Koprivnici ili Kutini ili možda u Lipiku na podjeli nagrada.

73 de 9a4vm - Vlado

Slike su u Galeriji slika