Lipik 201005.12.2010. u Lipiku koji sve više poprima izgled grada prije razaranja za vrijeme domovinskog rata, po lijepom ali hladnom vremenu održan je hamfest za natjecanje "Lipik 2010". Kao i uvijek na hamfestu se okupilo puno natjecatelja i ostalih no još uvijek nisu došli svi koji su se čak i najavili. Prije početka same dodjele priznanja kao i obično razgovara se uglavnom o temama vrlo bliskim radio amaterima, razgledava se oprema koja je izložena za prodaju i možda se nešto i trguje!
Prilikom početka dodjele priznanja gospodin Miro-9a4mf podsjeća nas kako je to sve počelo i ponosno ističe da je to već četrnaesta godina održavanja natjecanja i hamfesta za redom.

Sama podjela protječe veselo i uz gromoglasan pljesak za svaki dodijeljeni pehar i diplomu.
Naš klub je u natjecanju radio sa dva pozivna znaka u kategoriji B-više operatora: 9a1ceq koji je osvojio sedmo mjesto, a operator je bio 9a3uv-Zvonko i 9a1i koji je osvojio treće mjesto, a operatori su bili 9a4vm-Vlado i 9a7iqg-Ružica, a 9a1rc-Igor radio je u kategoriji C1-samo FM vrsta rada i osvojio je deveto mjesto.
Ne mora se ni naglasiti da opet uzimamo diplome i pehare za prijatelje koji nisu došli na hamfest s kojima ćemo ih razveseliti po povratku kući.
Nakon podjele priznanja dogovaramo zajedničko fotografiranje ispred vatrogasnog doma gdje su i prostorije radio kluba Lipik s obzirom da je vrijeme pogodno za to. Nastavljamo druženje uz ručak koji su nam vrijedni članovi radio kluba "Lipik"-9a4u/9a1ctl pripremili. Raspravlja se o situaciji u kojoj se svi nalazimo no svi vjeruju da će biti bolje. Polako se razilazimo sa željom za ponovnim viđenjem u još većem broju možda u Brdovcu za natjecanje "Vidovo 2010" ili u Zagrebu za "Zagreb FM 2010"........
73 de 9a4vm-Vlado

Slike su u Galeriji slika