Kutinska dunja 201013.11.2010. na brežuljku Betlehem pokraj Kutine održan je hamfest za natjecanje koje je organizirao radio klub "Kutina" po prvi put pod nazivom "Kutinska dunja", a prije su to bile "Voloderske jeseni".
Vrijeme kao iz snova, sunčano i toplo od ranih jutarnjih sati. Kao i obično prije početka svečane dodjele priznanja, razmjenjuju se iskustva sa opsega, diplome, QSL kartice, a bilo je i trgovine.
Prisutno je preko trideset natjecatelja, a prije samog hamfesta održan je ispit za operatore "P" razreda te je radio klub Kutina dobio još nekoliko mladih operatora. Nakon podjele priznanja koju je između ostalih svojom prisutnošću uveličao i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture gospodin prof. dr. sc. Ante Markotić, učinjena je zajednička fotografija za uspomenu.

Domjenak koji su domaćini pripremili dodatno nas je zagrijao pa smo morali posegnuti za osvježavajućim napitcima i svježim zrakom. Još dugo su se prisutni zadržali u ugodnom druženju i prepričavanju dogodovština sa natjecanja i iznošenju svojih mišljenja o propozicijama u natjecanjima koja organizira HRS ili lokalnih natjecanja u organizaciji klubova.
Polako se razilazimo i ponovno nosimo puno diploma za prijatelje sa frekvencije koji nisu mogli ili uopće ne dolaze na dodjele priznanja, a slanje diploma i pehara poštom za organizatore pogotovo u sadašnjoj situaciji  baš i nije jednostavno.
Sljedeća stanica je radio klub slijepih "Louis Braille"iz Zagreba i  hamfest za natjecanje "RUKA PRIJATELJSTVA 2010", gdje je uvijek zanimljivo radi sadržaja koji nam pripreme slijepi prijatelji  radioamateri, vidimo se!
73 de 9a4vm - Vlado

Slike su u Galeriji slika