KLUBSKI DAN

Članstvo se sastaje u prostorijama kluba svaki četvrtak u 19:00 sati.

PROMJENA ADRESE

Od prošle godine Radio klub "Duga Resa" djeluje na adresi Jozefinska cesta 32, Duga Resa (zgrada FINE).

GODIŠNJA SKUPŠTINA

Godišnja izborna skupština Radiokluba “Duga Resa” održana je 7. ožujka 2014. godine  u vijećninici Grada Duga Rese s početkom u 19 sati.

Na Skupštini je nakon usvanja Izvješća o radu i Financijskog izvješća za 2013. godinu, te Izvješća nadzornog odbora, izabrano novo rukovodstvo kluba.

9A1CEP / 9A1D

Radio klub “Duga Resa”

Naslovna Povijest kluba Galerija slika Članstvo Aktivnosti

Povijest Radio kluba "Duga Resa"Radio klub "Duga Resa" - 9A1CEP, osnovan je 12. ožujka 1972. godine, na inicijativu nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u radiotehniku.

Za prvog predsjednika izabran je gospodin Dragutin Spudić, 9A2II.


Odmah nakon osnivanja krenulo se s okupljanjem članstva i organiziranjem tečaja za radiooperatore. U to vrijeme Radioklub je imao 15 članova i raspolagao sa KV radiouređajem TRIO TS-510 i UKV radiouređajem CONTEST-25.


Članovi su bili aktivni u mnogim natjecanjima i humanitarnim akcijama, te u izradi raznih elektroničkih uređaja i antena, koji su potrebni za kvalitetniji rad Radio kluba.


Godine 1977. Klub broji 35 članova, od čega 14 sa položenim radio-operatorskim ispitom, a nekoliko članova imalo je i svoje osobne pozivne znakove i radiopostaje.


U 40. godina postojanja, radioklub "Duga Resa" odgojio je i osposobio mnoge generacije mladih (njih oko 150), a mnogima od njih elektrotehnika i telekomunikacije postale su životni poziv.

Danas Klub broji 20 članova, koji preko svojih radiopostaja održavaju veze s kolegama iz cijelog svijeta.