Brojač kod prvog posjeta stranici

free hit counter


Brojač višestrukog posjeta free hit counter

Obavijesti za godinu 2012.


7. Ljetni kamp tehnike u Belom Manastiru

U lipnju je u Belom Manastiru, hotel "Patria" održan trodnevni "7. kamp tehnike" u organizaciji Centra tehničke kulture Belog Manastira. Bilo je 50-tak polaznika u više radionica.

Jedna od radionica bila je i Digitalne radiokomunikacije. Iz našeg kluba mentor je bio Koki, 9A2TN. Postavili smo antenu, radio postaju i sve ostalo potrebno za održavanje digitalnih veza. Od sedam polaznika ove radionice bile su i dvije učenice iz Mađarske. Jedna polaznica je govorila mađarski jezik tako da su se ove dvije djevojke iz Mađarske lijepo uklopile. Radionica je uspjela a održane su i prve veze digitlnim vrstama rada.


4. HAMFEST

26. svibnja je na Sportskom aerodromu održan 4. Hamfest, osječki susret radioamatera. Prekrasno vrijeme, dosta posjetitelja, gostiju i dosta izlagača. Puno razgovora, nešto manje prodaje i potražnje i gotovo ispunjen program ovog amaterskog druženja.

Svi posjetitelji su nam jednako dragi i važni. Možda ćemo nekoga i preskočiti ali ćemo ih ipak pokušati nabrojati: Čepin, Josipovac, Vukovar, Požega, Belišće, Zagreb, Našice, Đakovo, Slavonski Brod,  Donji Miholjac, Slatina, Sombor, Brčko... Na slikama će biti dio njih koje smo supjeli "uhvatiti".

 Po reakcijama posjetitelja vidimo da smo pogodili i opravdali organizaciju Hamfesta. Bilo je i sitnijih primjedbi, odnosno prijedloga nekolicine prijatelja radioamatera. Kada smo im objasnili da smo Hamfest održali sa nula kuna na teret klupskih sredstava, shvatili su cijelu stvar. Možda će biti još naknadnih reakcija pa ćemo ih staviti na naše stranice.

Bilo bi nepravedno na kraju spomenuti nekolicinu članova kluba na čelu sa Marijanom Rečićem koji su na svojim leđima iznijeli cijeli teret organizacije i provedbe Hamfesta.

Posebno smo zahvalni prijateljima iz Aerokluba Osijek.


Međunarodni dan civilne zašite

01. ožujka se obilježava kao Međunarodni dan civilne zaštite. U sklopu obilježavanja toga dana na trgu A. Starčevića održana je smotra i vježba operativnih snaga Civilne zaštite. Planom vježbe predviđeno je bilo da ostali sustavi veza ne funkcioniraju. Radio amateri su trebali osigurati sustav veza između operativnih snaga i Centra 112. Sama vježba nije se odvijala u potpunosti nego su operativne snage trebale prezentirati način izvršenja svojih zadataka. Smješteni smo bili u šatoru Stožera vježbe (9A2TN Koki i 9A3IJ Kruno) dok je u Centru 112 bio 9A2DI Mirko. Jedino su vatrogasne postrojbe, hitna i Crvekni križ u potpunosti demonstrirali svoje zadatke). Smotru svih poperativnih snaga CZ izvršio je Župan OBŽ. Tijekom vježbe Centru 112 su se javili neki radioamateri iz Osijeka, Josipovca, Belišća, Đakova i stavili se na raspolaganje iako to nije bilo potrebno niti planirano.

U prostorijama Centra 112 nalazi se "naša" oprema koja je stalno u funkciji za potrebe HRSVSK. Na slici uz to "radno mjesto" Mirko 9A2DI, Kruno 9A3IJ i Koki 9A2TN (u pozadini se stalno "vrti" ALE program.

Posjetili smo ARK "Nikola Tesla" Brčko

03. ožujka bili smo u posjeti Amaterskom radio klubu "Nikola Tesla" iz Brčkog (Koki, 9A2TN i Kruno 9A3IJ). Održavala se Skupština kluba a poslije toga je organiziran okrugli stol o raznim radioamaterskim pitanjima a prije svega o obuci instruktora za ARG i obuci i polaganju ispita za suce ARG-a.

Budući imamo dobre odnose sa prijateljskim klubom nazočili smo na obadva događaja. Sa naše strane smo istaknuli da je suradnja između njihovog i našeg kluba dobra a posebno na osobnim razinama pojedinih članova. Više puta u razgovorima je istaknuto kako naš klub pruža podršku u obuci i natjecanjima u ARG-u pa smo mi istaknuli da se nadamo kako će se ta suradnja i nastaviti.

Događaju su nazočili i predstavnici drugih susjednih klubova u BiH tako da je skup bio koristan i vrlo ugodan. 


Radio orjentacija - županijsko natjecanje

28. veljače održano je 54. natjecanje Osječko baranjske županije u radio orjentaciji za osnovne škole i klubove. Pobjednici školskog natjecanaj okupili su se u OŠ "Jagoda Truhelka. Natjecanje se odvijalo u tri dijela. U prvom dijelu natjecatelji su rješavali zadatke po školskom programu (pismeni rad). Zatim su u praktičnom dijelu slagali detektor (zavojnica, antena, promjenivi kondenzator, germanijeva dioda...). Na kraju je održano samo natjecanje u radioorjentaciji (pobjednik dobiva 50 bodova, polovina bodova od sva tri dijela natjecanja). Prvo mjesto osvojila je Magdalena Adamović iz Čepina (još jedna Kokijeva - 9A2TN kandidatkinja). Drugo i treće mjesto osvojili su natjecatelji iz Belišća (jedan se natjecao za RK Belišće a drugi za osnovnu školu, učenici Bože 9A2VR).

Magdalena se sprema za državno natjecanje a za pripreme koristi klupsku opremu. Čestitamo joj na prvom mjestu i želimo joj dobar rezultat na državnom prvenstvu.


SK - 9A2QW Mihajlo Zlomislić "Miško"

Umro je naš član i prijatelj! Napustio nas je jedan od najstarijih članova kluba. Miško je nakon teške bolesti preminuo noćas (26. siječnja 2012). Bio je vrlo aktivan, član svih upravnih tijela, voditelj tečajeva...Omiljen među članovima, "dobra duša kluba". Miško puno hvala...

Više o "Mišku" pogledajte ovdje


SK - 9A6PGP - tragično preminuo

Naš član Josip Čenan "Brca" 9A6PGP 08. siječnja je tragično preminuo u 53. godini života. Pogreb pokojnika obavit će se 10. siječnja2012.. godine (utorak) u 14,50 sati na RETFALAČKOM groblju.

Više o "Brci" pogledajte ovdje


9A2DI - 9A2LX, rezultati natjecanja

Objavljeni su rezultati nekih natjecanja u kojima su naši članovi Mirko 9A2DI i Slobodan 9A2LX postigli dobar uspjeh na čemu im čestitamo. Pa kako je red, da se i mi "pohvalimo" njihovim uspjehom....

9A2DI - Rezultati u CQ WW takmicenjima 2010. godine:

SSB 28 MHz SOAB LP 1. mjesto u 9A
RTTY 28 MHz SOAB LP 1. mjesto 9A, 4. u EU i 7. u svijetu
CW 28 MHz SOAB LP 1. mjesto u 9A, 13. u EU

Uredjaj: Kenwood TS-450 SAT
Antena: Multiband Ground Plane

9A2LX - priznanja za osvojena prva,druga i treće mjesto,sve iz 2011.god.

 
1. mjesto SO 144 MHz Lipik i Otok Ivanić
2. mjesto SO 144 MHz Kutinska Dunja
2. mjesto GEN     Pokuplje
3. mjesto SO 144 MHz Podravina

Izvještajna sjednica Skupštine kluba

05. travnja je održana redovita izvještajna sjednica Skupštine  kluba. Nažalost, ovaj klupski događaj je bio nerazumljivo skromno posječen! Čak su i gosti "zakazali". Drago nam je da nam je u goste došao Ivan Hromatko koji je u mladim danima bio naš član.

Uz uobičajeni dnevni red sva izvješća su razmatrana i usvojena. I prošlu godinu smo "izgurali" sa vrlo skromnim sredstvima. Zaključli  smo da su rezultati daleko bolji nego smo očekivali sa tako malim budžetom. Posebno smo istakli uspješno organizirano i provedeno ARG državno prvenstvo "Baranjska lisica" i rezultate naših članova (prvo, drugo i treće mjesto po kategorijama). Prošle je godine i naša mlada članica Josipa bila i državni prvak u školskom natjecanju. Osim trodnevne ARG radionice u Belom Manastiru sve ostale aktivnosti su bile uobičajene.

Plan za ovu godinu je "plan želja". U njega smo unijeli sve ono što mislimo napraviti ako budemo imali dovoljno novca. Međutim, već nam je najavljeno da za cijellu ovu godinu možda možemo računati sa 10.000 kuna!!!

S obzirom da je sjednica Skupštine bila izvještajna, atmosfera je prije zasjedanja a i poslije bila dosta opuštena što se može vidjeti na nekoliko fotografija...


Domjenak

29. prosinca prošle godine održan je domjenak u "privatnoj" organizaciji (kako klub nema novaca domjenak su platili pojedinci). Bili su nazočni prijatelji iz Čepina, Đakova, Josipovca, Našica, Vukovara i Brčkog.

Kako je to izgledalo... pogledajte na nekoliko slika.


Vlado 9A6BQL poslao sliku

Javio nas se Vlado 9A6BQL i poslao je sliku koju je pronašao u arhivi. Na slici su Marijan 9A2C i Koki 9A2TN snimljeni na sajmu u  Friedrichshafenu 2008. godine. Ako i vi imate nekih slika, pošaljite.