Brojač kod prvog posjeta stranici

free hit counter


Brojač višestrukog posjeta free hit counter

Obavijesti za godinu 2011.


Subota 03.12. - Novi repetitor RU692 (RU0)

Danas je Marijan 9A2C sa ekipom na Đakovštinu postavio repetitor RU 692 (RX je 438.650 a  TX:431.050 MHz. Repetitor će biti u funkciji od 05.12.2011. od 17.00h. Testirajte repetiror i javite nam eventualne primjedbe (posebice pohvale). Hvala ekipi na trudu.


Subota 12.11. - SK 9A2OU (ex 4N2OU, YU2OU)

Umro je naš član i prijatelj! Ivo je bio vrijedan, uvijek spreman pomoći, dobrog duha. Bio je član Predsjedništva kluba (1987), prisustvovao je svim akcijama. Ništa mu nije bilo teško. I bez obzira na bolest dolazio je čak i na radne akcije. Bio je "dobra  duša kluba". Ivo, puno ti hvala...

Više o Ivi pogledajte ovdje


Ponedjeljak 24.10. - opet smo tu..

Dragi prijatelji, evo nas opet nakon dužeg vremena. Ispričavamo se zbog neažurnosti (malo ima i opravdanih razloga: Koki 9A2TN koji održava stranice pola godine nije bio u Osijeku...itd).

Sada čekamo da prikupimo sve informacije iz proteklog vremena (predsjednik Tiho je ponovo na Haitiju na duže vrijeme pa komunikacija malo kasni a nadamo se dobiti tekst o zbivanjima kao i slike).

Za sada se samo javio 9A2LX Boban sa svojim natjecateljskiim  rezultatima:

 
1. mjesto SO Hrvatski Zimski Kup 2011.
1. mjesto SO Hrvatski Ljetni Kup 2011.
1. mjesto SO OK Uskršnji kontest 2011.
1. mjesto HISOP CQWWW SSB 80m


Subota 14.05. - održan Hamfest

Treći Hamfest RK Osijek održan je po lijepom vremenu u Osijeku na Sportsko poslovnoj zračnoj luci. Uz nazočnost brojnih posjetitelja i izlagača trud domaćina se isplatio i svi su bili zadovoljni. Program je upotpunila radionica o ARG-u i polaganje ispita za "P" kategoriju. Uz obavezno jelo i piće i brojne radioamaterske "priče", isplatilo se doći u Osijek....


08.05. - Josipa državni prvak !!!

U Puli je održano 53. državno najtecanje mladih tehničara. Sudjelovale su i dvije natjecateljice kojima je mentor bio Koki, 9A2TN, Josipa Poč 9A3POC iz OŠ Čeminac (županijskia pobjednica i Magdalena Adamović iz Čepina, druga sa županijskog natjecanja).

Uvjerljivo prvo mjesto osvojila je Josipa. ČESTITAMO Josipi!!!


Subota 30.04. - radna akcija

Na radnoj akciji ekipa je bila u sastavu: 9A2C Marijan, 9A2LX Boban, 9A2NC Stipo, 9A2OU Ivo, 9A2SD Kruno, 9A2TN Koki, 9A3CI Anđelko, 9A3DLR Robi, 9A3DZI Darko, 9A3IQ Željko, 9A5AZN Zdravko, 9A5MT Marin, 9A7GAE Tiho.

Zadaci su bili brojni: šišanje trave (Marijan), čišćenje okoliša i odvoz smeća (Darko, Koki, Tiho), premještanje kontejnera (Marijan, Stipo, Anđelko uz malu pomoć ostalih), skidanje kvada za 40m (Marin, Željko, Robi), popravci na sustavu za rotiranje antena (Marin, Robi), kuhanje (Tiho, Boban i Ivo) i još nešto sitnijih poslova. Slike sve govore pa pogledajte.....


21.04. - sastanak Izvršnog odbora

21. travnja održan je sastanak Izvršnog odbora. Izabran je novi tajnik kluba, 9A2C Marijan Rečić. Od trenutno najvažnijih stvari je planirana radna akcija na uređenju Banovog brda. Radovi će se obaviti iduće subote. 28. travnja će biti dogovor u klubu o tome tko sve ode, koji će se radovi obavljati i koji alat je potreban. Molimo članove da se odazovu sastanku i predstojećim radovima.


21.travnja - Državno prvenstvo u ARG-u

Izvršni odbor HRS-a donio je odluku o DODJELI organizacije državnog prvenstva u ARG-u za 2011.g. Radio klubu "Osijek". Sve vezano uz prvenstvo od sada možete vidjeti na posebno otvorenoj stranici u izborniku pod "DRŽAVNO PRVENSTVO".


16. travnja - BELI MANASTIR

U Belom Manastiru su održani 5. Otvoreni dani tehničke kulture na kojima smo na glavnom trgu predstavili i RK "Osijek". Klub i radioamaterske aktivnosti su prezentirali 9A2TN Koki i 9A7GAE Tiho kao i naši mladi članovi iz OŠ Čeminac (Josipa pA3POC, Sara, Ivana, Kristina, Matej, Dominik, Tomo). Josipa je održala nekoliko radio veza, dobar interes djeca su pokazala za popularnu "lisicu" a bilo je i raznih pitanja vezanih uz naše aktivnosti.

Pozornost smo skrenuli i na predstojeće Državno prvenstvo u ARG-u. Bilo je i korisnih razgovora vezano uz Prvenstvo sa gradonačelnikom, dogradonačelnikom i drugim "važnim" osobama (potencijalnim sponzorima).

Po povratku iz Belog Manastira obišli smo i lokaciju gdje bi se trebalo održati Prvenstvo. Svratili smo i na našu lokaciju na Banovom brdu gdje je Marijan 9A2C radio na uređenju okoliša.


Izborna skupština

Kliknite na sliku da bi mogli pročitati poziv u pdf formatu...


HRSVK i 9A5EX Osijeku

1. ožujka u Osijeku je boravio glavni koordinator HRSVKS Željko Herman 9A5EX. Koordinator za Istočnu Hrvatsku ovog sustava 9A7GAE Tihomir Štrekelj je u suradnji sa Željkom organizirao "ovalni stol" na kojem se raspravljalo o ovom sustavu.

Nazočni su bili radioamateri iz klubova Dalj (9A4BA Rajko Josić, koordinator za Osječko-baranjsku županiju), Josipovac, Našice i Osijek.


8. travnja - Županisjko natjecanje

Danas je održano Županijsko natjecanje u "Radioorjentaciji" u sklopu školskih natjecanja tehničke kulture. Predstavnica našeg kluba Kristina Poč, učenica 7. razreda osvojila je odlično treće mjesto. Imala je najbolji pismeni uradak od svih natjecatelja. Za njeno prvo ovakvo natjecanje, izvanredan rezultat. Čestitamo Tini.

A tko je bio pobjednik? Naravno, opet Josipa Poč, 9A3POC. Starija sestra je iskusnija i za "dlaku" je pobjedila. I njoj je mentor Koki, 9A2TN.

Drugo mjesto je osvojila Magdalena Adamović (opet mentor Koki).

Veliku pomoć u natjecanju pružio je Božo Babić 9A2VR.

Slike...kažu sve.