Brojač kod prvog posjeta stranici

free hit counter


Brojač višestrukog posjeta free hit counter

Obavijesti za godinu 2009.


 

Postavili smo kvad za 40m

Da zabilježimo i povijesni dan za ovaj naš kvad - 10. listopada 2009. Kvad je u funkciji. Ekipa: 9A2C Marijan, 9A2OM Kruno, 9A2OU Ivo, 9A2TN Koki, 9A3IQ Željko, 9A4BA Rajko, 9A5MT Marin i 9A7GAE Tiho danas je obavila veliki posao. Podijelili smo se u dvije ekipe. Marijan i Tiho su odlučili obojati "mali" stup a ostali su se bacili na kvad. Kasnije je "molerska ekipa" pomagala i oko antene (kad su potrošili boju). Odustali smo od četiri elementa zbog bolje varijante sa tri elementa za istu dužinu buma. O samoj anteni bit će još riječi i na našim stranicama i u časopisu HRS. Sada samo nekoliko slika sa komentarom.

Započet ćemo sa bojanjem. Marijan je krenuo od korpe a Tihomir od temelja. Dokaz su donje dvije slike.

Dokaz da nije bilo dovoljno boje je srednja slika. Sredina stupa nije završena. Zašto? Pa nestalo je boje. Koliko se još moglo prekriti bojom da su malo štedljivije i selektivnije bojali. Pogledajte Tihino lice. A kakve tek Marijan ima cipele. Po pola litre svaki nosi kući.

Prva mjerenja sa MFJ-tom i uređajem pokazuju da je antena odlično podešena. Trebala je pasti i prva DX veza ali nismo imali ni mikrofon ni taster. Željko je bio posebno razočaran. A htio je ostati do mraka i još malo ...

I sada na kraju, zahvaljujemo Željku kao idejnom tvorcu (a dosta je i fizički povukao) te Marinu (spomenuli smo da mu je supruga Ana naš član). Veliki dio posla obavili su njih dvojica. Zahvaljujemo na pomoći i Rajku koji je učestvovao u akciji iako nije naš član (davno nekada je bio). Prije smo spomenuli i Zdenka 9A3SO koji je pomogao u ranijoj fazi. Za ostale mislimo da kao članove čija je dužnost pomoći dovoljno ih je samo nabrojati. Marijan, Tihomir, Koki, Ivo i Kruno.


Postavljanje "igle" za kvad

02. listopada na Banovo Brdo je otišla ekipa 9A2C Marijan, 9A2OU, Ivo, 9A2TN, Koki i 9A5MT Marin. Vrijeme vjetrovito (naročito na stupu) sa sitnom kišicom, prohladno. Na stup se penju Marija i Marin a zemaljska podrška su Ivo i Koki. Podizanje alata i materijala, montaža. Šta se sve učinilo za sat i 20 minuta pogledajte na slikama. I ono najvažnije, za 10. listopada je dogovoreno podizanje antene i bojanje "malog" stupa. Čekamo prijave članova koji žele i mogu raditi. Kotizacija nije obvezna. Ponijeti radna odijela i rukavice.


Izrada "igle" za kvad

Kako u nedjelju nismo mogli završiti postavljanje "igle" Marin 9A5MT i Ivo 9A2OU su proteklih dana izvršili sve pripreme i prionuli su izradi "igle". Ako nam vrijeme dopusti postavljanje će se obaviti u petak u ranim jutarnjim satima.


Kvad za 40m

U nedjelju 27. rujna Marijan 9A2C, Koki 9A2TN, Željko 9A3IQ i Marin 9A5MT bili su na Banovom Brdu. Trebali smo postaviti "iglu" za podizanje kvada. Međutim, neke "sitnice se nisu poklopile" pa posao nismo završili. Potrebne su još neke dorade.


Prezentacija u Grabovcu

U nedjelju 26. rujna u prostorijama DVD u Grabovcu održali smo prezentaciju radioamaterskih aktivnosti.


OŠ Frana Krste Frankopana

 Posjetili smo i OŠ Frana Krste Frankopana na Divaltovoj i razgovarali smo sa prof Ivanom Grgićem oko mogućnosti prezentacije i provođenja radioamaterskog tečaja.


Kvad za 40m

 Tijekom ljeta najviše su na izradi kvada za 40m radili 9A3IQ Željko i 9A5MT Marin. Kod Marina se sve i radilo jer ima prostora, volje i alat. Pored Kokija 9A2TN pomagali su mu i Ivo 9A2OU te Zdenko 9A3SO iz RK Josipovaca (što mu se posebno zahvaljujemo). Marin je tek sada poslao neke slike  a za vas smo odabrali:


OŠ Grigor Vitez, Osijek - prezentacija radioamaterskih aktivnosti

 Učenicima 5-8 razreda OŠ Grigor Vitez iz Osijeka Održali smo prezentaciju kao i neki dan u Čemincu. Nazočni su bili članovi kluba Anita i Josipa te Tiho, Koki, Domagoj i Tomislav. Prvi dio prezentacije održao se u holu a drugi, praktični dio ispred ulaza u školu. Moramo priznati da je ovaj dio pred školom bio interesantniji. Npr. učenici 7A razreda čekali su u redu kako bi po prvi puta pokušali pronaći lisicu. U tome su im pomagali Josipa, Domagoj i Tomislav. Sa ravnateljicom škole prof Ljiljanom Mance osigurali smo slobodan pristup školi, učionicu za budući tečaj i eventualnu drugu pomoć. Ostaje jedino da se javi dovoljan broj učenika.


Čeminac - prezentacija radioamaterskih aktivnosti

 Pred oko 150 učenika i profesora  iz osnovnih škola Beli Manastir, Kneževi Vinogradi, Čeminac, Darda i Bilje 19. rujna u Čemincu smo pokazali dio naše opreme i prezentirali radioamaterske aktivnosti. Od naših članova učestvovali su 9A2TN, Koki i 9A6KWL Josip te mladi članovi 9A3CIA Anna, Josipa, Sara, Dominik i Tomislav.

Cijela akcija je bila u organizaciji CTK Čeminaca gdje su učenici iz svojih mjesta dolazili u pratnji policije svojim biciklima.Interes učenika i profesora za naše aktivnosti je bio  velik.


Izrada antene KVAD za 40m

U klubu smo odlučili napraviti antenu za 40m kojom bi mogli polučiti dobre rezultate u natjecanju. 9A3IQ Željko predložio je i napravio nacrt za 4 elementni kvad za 40m. Nakon temeljite pripreme i traženja najpovoljnijih cijena pribavili smo gotovo sav potreban materijal (aluminijski profili, ribički štapovi, žica...). Nešto smo napravili sami, nešto smo morali platiti (zavarivanje aluminijskih križeva). Nositelji radova bili su 9A3IQ Željko, 9A5MT Marin (član RK Josipovac, u njegovom dvorištu su se izvodili gotovo svi radovi - Marinu PUNO hvala na prostoru i trudu). Nešto malo su pomagali i Marijan 9A2C, Koki 9A2TN, Ivo 9A2OU i Tiho 9A7GAE. Za vas smo snimili nekoliko početnih slika..... a ostalo slijedi.


Friedrichsafen 2009

I ove godine su članovi našeg kluba (9A2C Marijan, 9A2LX Boban, 9A2TN Koki i 9A7SIO Slavko a u Zagrebu nam se pridružio i 9A2R Željko) bili na sajmu u Friedrichshafenu. Pripreme su trajale dosta dugo, bilo je nekih otkaza pa čak i na samom putu u Zagrebu. Mala ekspedicija je krenula u srijedu predvečer a vratila se u nedjelu duboko u noći. Već u polasku smo morali zastati u Zaboku gdje su nas dočekali Krešo i Nino u "Medvedgradu". (samo da pojasnimo da je to lokal gdje se osim priča baš ništa ne radi... možda). Negdje u četvrtak u sitnim satima smo u Austriji na autoputu stigli Špangu 9A4SS i nakon čašice razgovora, nastavili smo put. U četvrtak prijepodne smo se smjestili u hotelu, "uljudili" i bez odmora se uputili u razgledanje mjesta. Već prvi dan na obali Bodenskog jezera susreli smo Dakija 9A2WJ, Matu 9A3SM i Zlatka 9A2EU u društvu sa Špangom. Srdačan susret i puno hvale kako je tijekom noći ishlapilo dosta pića iz boca u kampu pa su morali doći na obalu. Po gradu je osim radioamatera iz cijelog svijeta bilo i običnih ljudi. Poslijepodne smo bili već u dvorani gdje je bilo mjesto za "9A stožer - HRS i ZRF" (iz Zagreba smo nosili propagandni i drugi materijal, pa i tekući zbog čega smo morali pažljivo voziti). Štandovi su uglavnom već bili postavljeni. Marijan je primjetio kako su cijene "do bola" visoke. I dobro da nismo ništa kupovali taj da jer su već sutradan cijene bile malo normalnije.

U petak u jutarnjim satima je krenuo "stampedo" po dvoranama. Gledala se i nova i stara oprema ali se nismo zalijetali i žurili sa kupovinom. I to je bio dobar potez jer smo na kraju po dobrom starom običaju svi kupili više nego smo planirali. Kupili smo ponešto i za naš klub i za prijatelje koji su ostali kod kuće. Susreta sa našim i stranim radioamaterima na sve strane. Puno razgovora, slikanja...A noge sve više bole. I sve se češće zadržavamo u "9A stožeru". I sve što se kupovalo, privremeno se tamo odlagalo.

U subotu, sve isto, samo su noge sve teže, džepovi sve prazniji i zadržavanja u "9A stožeru" sve duže. Novi dan, došli i neki novi radioamateri i prijatelji. I opet jednako srdačni razgovori. A navečer još jedno druženje u našem hotelu sa Predsjednikom Zdenkom 9A2HI, Matom 9A4M, Markom 9A8A.... može još puno točkica ali se atmosfera njima ne može opisati.

U nedjelju ujutro smo se spakovali i polako krenuli okolnim putem preko Ulma u Hrvatsku. I kao i cijelo vrijeme pratila nas je kiša (posebno Austrija) i oko Minhena velike gužve na cesti. Tek predvečer smo došli u Zabok gdje smo kod Kreše morali pokupiti neku opremu. A u Zaboku ponovo ekipa za očevid (doček). I prvo smo morali kod Nine na njegov "breg". Nismo puno pregledavali opremu jer je Nino pokrenuo tekuća pitanja koja su većini bila interesantna. Kako nije bilo puno vremena jer je već bio sumrak Krešin "breg" smo gledali samo sa koji kilometar udaljenosti. Ali nas je na svom "bregu" dočekao Tom 9A2TK. Kiša kiši, sumrak pada a slike koje možete vidjeti sve govore. A kad je već pao mrak (ne na oči) ostavili smo Toma da pospremi boce (kod slikanja smo pazili da se baš puno ne vide zbog mladih članova...). Pokupili smo opremu po koju smo došli (Marijan je vozio i nije pio pa se i toga prisjetio), ostavili smo Ninu pa Krešu i put pod noge...

Sve su slike bez komentara osim ove gdje Marijan predaje poklon Kreši od Predsjednika E7 saveza sa posvetom i komentarom. Ako se na slici ve vidi naslov podsječamo da su autorri ON4UN i ON4WW i da je prijevod objavljen na stranicama HRSa... I onako dobra atmosfera se popravila za koji stupanj.


22.lipnja  Belišće - ARG natjecanje

Po prvi puta je RK Belišće 9A1KDE (9A3B) organizirao natjecanje u radioorjentaciji u čast obilježavanja 125. obljetnice grada Belišća. Dobro ozračje i natjecateljski duh nije pokvarilo loše vrijeme. Čak se morala odrediti i nova lokacija gdje se održalo natjecanje. Suci su bili Marijan 9A2C (glavni) te Siniša 9A2NY, Božo 9A2VR i Koki 9A2TN.Organizatori su se kao dobri domaćini pobrinuli i za okrijepu u klupskim prostorijama. Pobjednik je bio naš član Dominik Bjelčević a njegova sestra Sara je osvojila četvrto mjesto.

Kako su i domaćini napravili dosta slika, na našim stranicama samo kraći izbor naših slika i naših članova.


16.lipnja  "Baranjski trokut"

16.06. održana je vježba „Baranjski trokut“ pod okriljem DUZS Područni ured Osijek, na kojoj su sudjelovali svi relevantni čimbenici u zaštiti ljudskih života i materijalnih dobara, pa tako i mi radioamateri. Ispred radio kluba „Osijek“ vježbi je nazočio Marijan, 9A2C a Tiho,9A7GAE je bio pozvan kao predstavnik HRSRVKS za regiju Istok odnosno kao županijski predstavnik. Nositelj vježbe u ime radioamatera bio je radio klub „Belišće“ s nezaobilaznim Karčikom, 9A3IW! Na vježbi su pokazani načini djelovanja vatrogasnih postrojbi u borbi protiv vatrene stihije uz pomoć iz zraka (air-tractor i helikopter).


07.lipnja  ARG - Našice

 U Našicama je održano državno prvenstvo u ARGu. Učestvovala je po prvi puta i ekipa mladih natjecatelja našeg kluba. Nije bilo prvih mjesta ali to nam i nije bio cilj. Namjera nam je bila stjecanje iskustva i znanja. U tome smu naši natjecatelji uspjeli. Bilo je i razočaranja jer nisu osvojili visoke plasmane a s druge strane je bilo zadovoljstva onim što su doživjeli. O tome najbolje svjedoče slike...


Umro je Nikola Stiblik ex YU2RAV

Još jedna tužna vijest za radiomatere. Umro je naš nekadašnji član YU2RAV Nikola Stiblik iz sjajne generacije radioamatera 9A2AZ, 9A2DI, 9A3MY, 9A2OM, Marijan Palovšek i drugi. Nikola je dugo godina živio u Njemačkoj u Bremenu gdje je i sahranjen.


Sahrana Ivana 9A3MY

Sahrana Ivana Buconjica, 9A3MY
obavit ce se u subotu, 30.05.2009 u
16 sati na groblju u Donjem gradu.
Mirko, 9A2DI


23. svibnja  -  Jarun, ARG natjecanje

U rganizaciji RKS Louis Braille, 9A1CBT  na terenu RŠC "Jarun" održano je 15. otvoreno prvenstvo Zagreba u ARG-u za slijepe. Sudjelovale su ekipe iz Hrvatske i Bosne i Hrercegovine u kategorijama osnovna škola, žene, juniori, seniori i veterani.

Naš Klub su zastupala četiri natjecatelja: Josipa Poč, Dominik Bjelčević, Tomislav Dobrijević i Janko Popovski kao najstariji učesnik. U pratnji su bili 9A2C Marijan i 9A2TN Koki. U svojim kategorijama Dominik je bio prvi, Josipa treća a Dominik za samo jednu sekundu je izgubio četvrto mjesto. Janko je ostavio najbolji "umjetnički dojam" ali zbog netreniranja imao je višak kilograma i sekundi pa je bio sedmi.

Zahvaljujemo organizatoru na ugodnom druženju, odličnoj organizaciji i naravno, osvojenim pegarima i diplomama.

Korisni su bili i razgovori s predsjednikom HRSa Zdenkom 9A2HI.

Budući slike govore više od riječi....


20. svibnja - "T O I"

U povodu 8. tjedna osječkih izviđača sa IK "Javor" dogovorili smo se da srijeda 20. svibnja bude dan kada će naš Klub predstaviti dio radioamaterskih aktivnosti. S obzirom na uzrast i sklonosti pokazali smo im kako se i sa kojom opremom održavaju radioveze s posebnim naglaskom na mobilan rad i digitalne komunikacije. Također smo ih upoznali i sa radioorjentacijom budući ovdje imamo zajedničkih dodirnih točaka (kretanje na terenu, busola, azimut itd). U ovoj prezentaciji učestvovali su 9A2C Marijan, 9A2TN Koki i 9A7GAE Tiho kao glavni promotor. Evo nekoliko slika sa obale Drave...


ARG - 16. svibnja Pula

Članica našeg kluba Josipa Poč bila je u Puli na državnom prvenstvu u ARG-u. Poslala je SMS da je osvojila 6. mjesto. Čestitamo Josipi na dobrom rezultatu. Budući je ona učenica 6. razreda još ima prilike za dva natjecanja. U svakom slučaju je ovo izvrstan rezultat jer je "potukla" sedme i osme razrede...


16. svibnja - Beli Manastir

I ove godine smo u Belom Manastiru na trgu predstavili dio svojih aktivnosti. Održani su dani tehničke kulture a sa te prezentacije evo nekoliko slika:


Umro Ivan 9A3MY

Od Mirka 9A2DI dobili smo slijedeću tužnu vijest:

Dana 14.05.2009 nakon kratke bolesti u Berlinu je u 65. godini zivota umro Ivan Buconjic, 9A3MY.
U srpnju trebao se vratiti u Hrvatsku, ali nije to docekao.
... Mirko, 9A2DI

Hvala Ivanu za rad i pomoć našem Klubu.


Hamfest u Osijeku

Održan prvi Hamfest u Osijeku. Uz lijepo vrijeme i zadovoljavajući broj izlagatelja i ponuđača bilo je i dosta posjetitelja. Koliko smo uspjeli zabilježiti bilo je gostiju iz T9 i YU a 9A radioamatera iz Bjelovara, Daruvara, Šemovca, Dalja, Donjeg Miholjca, Županje, Josipovca, Belišća, Đakova, Našica, Vukovara...Možda se na slikama prepozna još netko...


UPUTE - 9. svibnja 2009 - Hamfest u Osijeku

Podsječamo - HAMFEST 9. svibnja 2009 (subota) od 14-20 sati na Sportskom aerodromu Osijek-Čepin ulica Jablanova bb.

Za one koji su rijetko u Osijeku, kratke upute o dolasku na aerodrom, iz pravca:
- Zagreba - Đakova (novom autocestom dolazite na obilaznicu iz pravca zapada - Našica i vozite se do petlje na Čepinskoj cesti gdje skrečete desno prema Čepinu, Đakovu i nakon 500m sa desne strane je aerodrom). Ako dolazite starom cestom, možete proći kroz cijeli Čepin i direktno dolazite na aerodrom (sada vam se nalazi sa lijeve strane). Druga mogućnost dolaska starom cestom od Đakova je vožnja zapadnom obilaznicom (izbjegavate vožnju kroz Čepin) i sa obilaznice skrenete desno u mjesto Livana. Ako dolazite podravskom magistralom (iz pravca Našica ili Donjeg Miholjca) vozite se južnom obilaznicom do petlje na Čepinskoj i dalje kako je objašnjeno. - Baranje - starom cestom kroz grad do južne obilaznice pa skrenuti desno prema Našicama. Ravno do Čepinske petlje a dalje se već sve zna. Drugi put je dolazak zapadnom obilaznicom, silazak na južnu (prema Vukovaru) pa do Čepinske petlje. - Istoka (Vukovara, Erdut) - voziti ravno južnom obilaznicom do Čepinske petlje... - Vinkovaca (obilaznicom prema Mađarskoj) na prvoj petlji preko južne obilaznice skrenete lijevo prema Našicama pa do Čepinske petlje. Ako dolazite Vinkovačkom ulicom (promašili ste skretanje na obilaznicu pa ste odmah ušli u prigradsko naselje Brijest) na kružnom toku (na Đakovštini) napravite skoro puni krug i skrenite prema Đakovu i do areodroma nigdje ne skretati.

Oni koji se ne mogu snaći u ovim uputama, najbolje vam je da nas pozovete na R-0

U ugostiteljskom objektu na aerodromu cijene hrane i pića po popularnim cijenama.


"Ston 2009" - vježba

25. travnja održana vježba "Ston 2009" (RSVKS). U Istočnoj Hrvatskoj se ukupno u vježbu uključilo 93 radioamatera na KV i UKV. Iz našeg kluba se javilo naših 8 članova dok je vježbom koordinirao 9A2TN Koki. Koorinator za Istočnu Hrvatsku 9A7GAE Tiho je bio u Zagrebu na Jarunu. Ukupan broj od 10 naših članova je zadovoljavajući.


23. svibnja 2009 - Održano županijsko natjecanje

Održano je županijsko natjecanje za učenike u ARG-u. Natjecanje je obuhvačalo pisanje testa, praktičan rad i natjecanje u ARG-u. Natjecanje je provedeno u organizaciji našeg kluba. Od deset natjecatelja jedan je bio predstavnik RK Osijek (Filip Topolovec) dok su još dva naša člana (Josipa Poč i Dominik Bjelčević) bili predstavnici svoje škole ili ZTK. Pored toga još dvije natjecateljice su bile polaznice tečaja koje je održao naš Klub.

Po prvi puta su učestvovali i članovi RK Belišće.

Rezultati natjecanja:
1. Josipa Poč - 83 boda (član RK Osijek)
2. Luka Jurkić - 82 boda (član RK Belišće)
3. Filip Topolovec - 72 boda (član RK Osijek)
4. Dominik Bjelčević - 64 boda (član RK Osijek)
5. Goran Lešnjaković - (RK Belišće)
6. Tamara Ackerman - (OŠ)
7. Antonio Cukrov - (OŠ)
8. Mila Roso - (OŠ)
9. Ivan Turić - (OŠ)
10. Domagoj Rapan - (RK Belišće)

Nekoliko slika sa natjecanja.....


9. svibnja 2009 - Hamfest u Osijeku

9. svibnja 2009 (subota) od 14-20 sati na Sportskom aerodromu Osijek-Čepin ulica Jablanova bb održat će se radioamatersko druženje i "buvljak". Osigurani su besplatni štandovi, veliko parkiralište, ugostiteljski lokal na aerodromu...

Datalji oko organizacije slijede na našim stranicama.


Kraljevica 2009 - Skupština HRS-a

18. travnja 2009 Kraljeivca i dvije Skupštine HRS-a te zajednička večera, druženje, podjela pehara i nagrada. Nekoliko slika na našim stranicama neka pokuša dočarati ugođaj. A još više slika na stranicama HRS-a.

Šta je oblježilo ovaj događaj? Novi predsjednik HRS-a Zdenko Blažičević 9A2HI, novi Izvršni i Nadzorni odbor, ugodna večera, podjela pehara, iznenađenja na večeri i najveći pljesak za gospođu Ljilju, pokoja suza. Sve u svemu, naporno za izdržati ali izuzetno lijep dan.


Prvi sastanak Izvršnog odbora

09. travnja 2009 održana je prvi sastanak novog Izvršnog odbora. Na dnevnom red u su bili planovi rada za ovu i naredne godine oko obnove Banovog brda, bežične mreže, učešća u KV i UKV natjecanjima, stanju postojeće opreme i uređaja i obnove članstva i tečajeva. Pod točkom razno bilo je i drugih tema. Svi planovi i dinamika  bit će usklađeni sa raspoloživim novčanim sredstvima.

Zaključak IO je da se prvo postave antene za 2,m, 70 i 23 cm. Za ovo je potreban još jedan stup. Problem KV antena je složeniji i ovisit će o trenutnim mogućnostima. Napravljen je okviran plan kao i plan za izgradnju jačeg lineara i nabavke još jednog uređaja. Dogovoreno je da će se u KV natjecanjima koristiti N1MM program a u UKV S52AA.

Oko natjecanja je zaključeno da će se raditi u svim natjecanjima gdje je moguće s obzirom na dinamiku postavljanja antenskih sustava. Istaknuto je da se u značajnijim natjecanjima proba ići na što bolji rezultat dok bi u lokalna natjecanja uključivali i mlađe članove u svrhu učenja i stjecanja iskustva.

Također su dogovorene i aktivnosti oko daljnjeg razvitka bežične mreže.

Tri člana Kluba izvršit će tehnički pregled postojećih uređaja i opreme. Predložiće će Izvršnom odboru koje uređaje treba reparirati a one koji se ne koriste predložit će za prodaju.

Intenzivirat će se akcije oko obnove članstva. U školama će se održati prezentacije. Održavanje tačajeva ići će češće nego do sada.

Na Skupštinu HRS-a u Kraljevicu idu sva tri naša zastupnika, 9A2C Marijan, 9A2LX Slobodan i 9A2TN Koki.


Održana Skupština

02. travnja 2009 održana je Izborna Skupština Kluba. Kako je uobičajeno, prvi dio zasjedanja bio je uobičajen sa podnošenjem izvještaja o radu, Nadzornog odbora i o financijskom stanju. Posebne rasprave nije bilo pa su izvještaji usvojeni jednosglasno.

Vrlo važne točke odnosile su se na izmjene Statuta i donošenje pravilnika o radu Izvršnog odbora. Duh izmjena je bio smanjenje broja članova Izvršnog odbora sa 9 na 5 zbog efikasnijeg rada. Pravilnikom o radu Izvršnog odbora reguliran je rad IO u smislu da su mu određene ovlasti da može donijeti neke odluke kako se posebno ne bi moralo sazivati zasjedanje Skupštine. Npr. izmjena člana IO u slučaju smrti, ostavke, neaktivnosti i drugi članci koji su se dijelom nalazili u Statutu.

Razriješnica dosadašnjem predsjedniku i dopredsjedniku usvojena je jednoglasno.

Predlaganje kandidata i programa rada također nije popraćena posebnim diskusijama. Kao kandidat za novog predsjednika ponovo je bio 9A2TN Franjo Kokorić, za dopredsjednika 9A3IQ Željko Mrkonjić a za članove IO 9A2C Marijan Rečić, 9A2LX Slobodan Krnjeta i 9A7GAE Tihomir Štrekelj. Tihomir će biti predložen i za tajnika na prvom sastanku IO. Kandidati su jednoglasno izabrani. Sastav nove uprave prikazan je ovdje.

Od gostiju nazočni su bili prijatelji iz radio klubova Belišće, Đakovo i Josipovac.

Evo i djelić atmosfere sa zasjedanja Skupštine kroz nekoliko fotografija:


Natjecanje učenika

24. ožujka 2009 održano je natjecanje učenika i mladih članova Kluba kao kvalifikacije za županijsko natjecanje u radioorjentaciji. Pored naših članova učestvovali su i učenici osnovnih škola iz Osijeka, Čeminca i Čepina te predstavnici Centra tehničke kulture Čeminac. Natjecanje (pisanje testova, izrada detektora i ARG natjecanje) provedeno je uz pomoć članova 9A2C Marijan, 9A2NC Stipo, 9A2TN Koki i 9A7GAE Tiho. Evo i nekoliko slika....


02. travnja 2009 Skupština kluba

Dana 02. travnja 2009 sa početkom u 18 sati u Domu tehnike održat će se Izborna skupština kluba.

Podsječamo vas da za kandidaturu za predsjednika i dopredsjednika kandidati moraju imati potporu 5 članova. Kandidaturu bi trebali poduprijeti programom rada.

Na današnjem sastanku kao jedan od kandidata za predsjednika ponovo je predložen 9A2TN, Koki.

Pozivamo sve članove kluba kao i bivše članove da prisustvuju izboru novog rukovodstva kluba. Na Skupštinu će kao gosti  biti pozvani susjedni klubovi Belišće, Dalj, Đakovo i Josipovac.


Međunarodni dan civilne zaštite

Danas smo kao i prošle godine bili dio prezentacije svih službi uključenih u zaštitu i spašavanje. Ovaj puta smo pokazali naš "pokretni centar veze" i dio opreme kojom se koristimo. Poseban interes posjetitelji su pokazali za održavanje digitalnih veza a mlade je zanimala radiogoniometrija. A kako je to izgledalo pogledajte i sami na slikama.


Privremeno 9A0XOB umjesto 9A0COS

Obavještavamo korisnike da je umjesto lokalnog DXCluster-a 9A0COS-a privremeno u rad pušten  9A0XOB. Na frekvenciji 144650 na klaster možete slijedećim komandama:

Kad se spojite na 9a0xob ukucate: t bbs.cc.fer.hr 8000
i kad te zatraži login: ukucaj svoj znak i spojeni ste na 9A0DXC.

Popis još nekih DX clustera:
ve7cc.net 23
dx.hu 9000
dx.ea7urc.org 8000

Dovoljno za sada... imam ih stotinjak.

Zahvaljujemo na pomoći koju nam je pružio Krešo 9A5K.


Tečaj telegrafije

Nakon 15-tak slova i brojki evo nekoliko redaka i o tečaju telegrafije. Dio sadašnjih polaznika uspješno je završilo tečaj ARG, pa zatim i "P" tečaj. Kako je zima i ne prekidamo rad sa klincima iz OŠ Čeminac, započeli smo tečaj telegrafije. Sa 8 polaznika smo vrlo zadovoljni. Problem je što možemo raditi samo jednom tjedno po 2 sata. Kako je zima i česte su prehlade (pa i operacije krajnika) ne napredujemo brzinom kojom bi mogli. Ali brzina za sada i nije važna. Drago nam je što klinci "imaju uho" za telegrafiju i jako dobro uče

Posebno nam je drago što ih ima od drugog razreda pa do sedmog. Najmlađa Sara sama je izrazila želju da pohađa tečaj. Njen brat Dominik je nakon nekoliko slova došao pitati može li i njegova sestra doći. On je kod kuće vježbao, ona slušala i svidjelo joj se. I Sara je za sada odlična.

A sve je počelo kroz igru sa ARG-om.

Evo i dvije slike (nisu svi na slici, prehlade, gripe...)


04. veljače 2008.

9A2009OS - rezultat

Završen je rad s ovom pozivnom oznakom. Sastav ekipe je bio: 9A1AA, 9A2C, 9A2DI, 9A2LX, 9A2NY, 9A2TN, 9A2VR, 9A3IJ, 9A4BA, 9A5AOU, 9A5MT i 9A7GAE.

Statistika:

Ukupan broj veza - 18.708
Pozivnih oznaka - 13.531
DXCC zemalja 137
Zona 37

Po opsezima: 160m - 1.275
80m - 5.200
40m - 7.605
30m - 566
20m - 3.682
17m - 277
15m - 58
12m - 2
2m - 34

Po vrsti rada:
SSB - 8.953
CW - 8.259
BPS31 - 690
RTTY - 807

Po kontinentima.
EU - 16.381
AS - 1.082
AF - 88
NA - 1.063
SA - 37
OC - 57

Sa 9A postajama održano je 410 veza.

Zahvaljujemo na uloženom trudu i vremenu svim operatorima klubova iz Belišća, Dalja, Josipovca i našeg kluba.

Akcija još nije gotova jer narednih dana namjeravamo ove rezultate i sve drugo vezano uz ovu akciju prezentirati gradskim i općinskim čelnicima kao i sredstvima informiranja. Očekujemo da u ime HRS informira Hrvatski rukometni savez o svim ovim događanjima.


Ekspedicija na Palagružu 1988.

Na stranicama HRS-a Emir 9A6AA upisao je link www.youtube.com/watch?v=F5kVsyZYfgQ o ekspediciji na otok Palagružu 1988. godine. Možete pogledati film kako je to nekada izgledalo u organizaciji članova Radio klubova Korčula i Osijek.


06. siječnja 2008.

Informacija

Kako je na stranicama HRS-a objavljena nepotpuna informacija o aktivnostima u svezi ovog posebnog pozivnog znaka od sada će informacije od strane kluba ići samo na našim stranicama. Molimo primjedbe i prijedloge javljajte nam na gornje e-mail adrese.

Nepotpuni podaci za prvih 5 dana kažu da je odrađeno oko 4.000 veza. Prilike su za gornje opsege nepovoljne. Do sada su se u rad uključili: ekipa 9A3B iz Belišća na čelu sa Ivom 9A1AA i Božom 9A2VR, ekipa iz 9A1BOP sa Marijanom 9A2C, Mirkom, 9A2DI, Bobanom 9A2LX, Kokijem 9A2TN, Krunom 9A3IJ i Srečkom 9A5AOU te Rajko 9A4BA iz Dalja i Marin 9A5MT iz Josipovca. Radi se sa više lokacija i više radiopostaja. Uglavnom se radi sa solo uređajima a ponekad i bez posebno dobrih antena. Zbog toga ćemo pokušati još popraviti stanje jer ima vremena do kraja mjeseca do kada je znak aktivan.

Što se tiče dosadašnjih rezultata 9A2009OS, zadovoljni smo. U to se možete uvjeriti ako u tražilicu npr. Google upišete naš znak da vidite gdje se sve pojavljuje i šta se sve piše. Od operatora koji rade nikoga posebno ne izdvajamo jer ne bi bilo dobro uspoređivati broj veza kao mjerilo nečijeg rada. Nije isto raditi npr digitalije gdje ima malo postaja pa još uz to i na opsegu gdje su prilike loše a operator radi bez lineara i sa slabijom antenom. Koliko imamo saznanja, svi su do sada uložili puno truda i vremena.

Ovo neka bude poziv i drugim članovima da se uključe u rad.