Online imamo:
18 gosta
 
• LINKOVI
• CONTESTS
• hf-CONTESTS
• AOEC hfCLCC
• Repetitori HR
• Repetitori
• Band plan
 
• HAKOM
HRS potvrda
HAKOM dozvola
 
• HRSVKS
• ZTKGS
• ZTKZŽ
• Pljusak
• Rk Brdovec
• Rk 9A1HBC
 
• SMB Trg Cam1
• SMB Trg Cam2

Naslov: izvještaj s akcije : HOME 

9A1BIJ izvještaj s akcije Naslov

 7. per. 9A Activity - Pregrada 2008.  natrag 
od 20.07.2008. do 20.07.2008. Odgovor Ispravak Brisanje  9A3WP 

Dok sam se pitao kako započeti ovaj izvještaj skoknuo sam na prošlogodišnji:
      http://hamradio.hr/9a1bij/izv_akc.php?What=Preg&ID=141

Pa nije moguće da ću ja već tradicionalno raditi taj 7. period !? I gle jarca što piše za prošlu godinu: "Ovaj puta nažalost nisam imao društvo. Ekipa se raštrkala što poslom, što radi korištenja zasluženih godišnjih odmora." Pa koja ekipa čovječe !?

Moja YL je brisnula sa svojom tetom na more. Super, taj vikend mi se onda ne broji. Ove godine pak dopala me obaveza čuvanja pasa od moje majke koja je po operaciji obavljenoj u petak ujutro na oporavku u bolnici. Nije bilo druge nego ta dva mamina i jednog mojeg psa potrpati zajedno sa kompletnom logistikom za njih i mene u auto i krenuti lagano u petak navečer prema lokaciji. Srećom kiša se ispadala tijekom tjedna pa je vikend bio prekrasan što se vremena tiče, posebno vedrih noći s punim mjesecom, mliječnom stazom, satelitima, zrakoplovima i osvijetljenim gradovima.

Postavio sam si na "eksterni" gornji krevet već uobičajenu šator kombinaciju, popio nekoliko crnih pivica i po nekoliko održanih FM "crossband" lokalnih i daljih veza odlučio otići na spavanje. Uopće se nisam naspavao jer psi su bili nevjerojatno nemirni tijekom cijele noći. U subotu ujutro dobio sam neočekivanog gosta. Bio je to simpatični gospodin Ivo iz Pokleka s kojim sam se baš lijepo napričao, pojeli smo zajedno ručak na koji sam ga pozvao i popili smo nešto pivica pa se uskoro i rastali. Ivo je otišao pješice doma, a ja na spavanje. Probudio sam se negdje poslije 18 sati. Odlučio sam posložiti PPS pa sam se do kasnih sati zapričao ovog puta na 144 SSB i opet otišao spavati. U međuvremenu zapravo pješice je iz Samobora doplahutao Roby, Pinky - 9A7SAL. Zajedno smo večerali i opet popili nekoliko pivica. Iskreno plan mi je bio odmor i opuštanje. Neka vrsta G.O. Ipak mislio sam usput nešto korisno napraviti što mi po ne znam koji već put nije uspjelo. Ne žalim. Bilo je zanimljivo.

Psi su nas probudili u sam cik zore i natjerali nas na polagano ustajanje. Prvi puta da nisam bio pospan u vrijeme početka natjecanja. Čekalo me sve spremno, ali i jedno neugodno iznenađenje. Uključio sam PA prvi puta nekih 15 minuta prije samog početka natjecanja i nisam mogao vjerovati instrumentu koji je pokazivao da nemam visokog napona !? Dakle nije bilo druge nego otvoriti ispravljač. Već uobičajeno krpanje oba osigurača i VN prigušnice trajalo je nekih valjda pola sata. Ono što mi je bilo jako čudno je to da se to nije dogodilo meni nego sam navedeno stanje zatekao !? Kada pregaraju osigurači i/ili prigušnica čuje se sasvim dojmljiv specifičan zvuk kojeg ja ovog puta nisam imao prilike čuti. Tko god je bio "majstor" baš mu hvala.

Što reći o natjecanju osim da sam razočaran. Odradio sam najviše 60% od onoga što mislim da sam trebao odraditi i koliko sam čuo da su drugi radili. Naravno da mi je nestalo struje (HEP) na nekih 15-20 minuta i dok sam to htio premostiti FM crossband" vezama struja se taman pojavila. Ipak trebalo je pričekati da se PA zagrije i trebalo je "reboot-ati" router. Trebam li uopće spominjati smetnje od strane dragih nam 9A1N. Upozorio sam ih na samom početku. Kažu oni da se samo ja bunim. Spustio sam se na 144.180 i počeo pozivati CQ SSB. Htio sam drugim VFO-om pretraživati, ali nisam bio baš posebno uspješan u tome. 9A1N me naravno uspješno ometao i na 144.180.

Roby me spasio brigom za pse tako da barem tu vrstu smetnji nisam imao. Stigao je čak iskopati jednu rupu za babicu. Svaka čast Roby i hvala. Po svršetku natjecanja navratio je gazda Pero iz sela i popili smo si naravno po gemištek dva. Lijepo smo se našalili i napričali. Oko 17:00 spustili smo se prema Samoboru.

TREBAM LI SPOMENUTI DA SU ZALIHE HRANE I PIĆA - POTROŠENE ! 

73 Goran, 9A3WP.
<<<

 
© • Izrada: Miljenko Mogulić 9A2MI 2004.     e-mail: 9a2mihamradio.hr