Online imamo:
23 gosta
 
• LINKOVI
• CONTESTS
• hf-CONTESTS
• AOEC hfCLCC
• Repetitori HR
• Repetitori
• Band plan
 
• HAKOM
HRS potvrda
HAKOM dozvola
 
• HRSVKS
• ZTKGS
• ZTKZŽ
• Pljusak
• Rk Brdovec
• Rk 9A1HBC
 
• SMB Trg Cam1
• SMB Trg Cam2

Naslov: izvještaj s akcije : HOME 

9A1BIJ izvještaj s akcije Naslov

 Alpe Adria 2007. contest  natrag 
od 05.08.2007. do 05.08.2007. Odgovor Ispravak Brisanje  9A3WP 

 

Još od klubskog susreta u utorak 31. srpnja padali su razni dogovori i ideje na temu aktualnog vikenda. Nastavljamo naravno "taktiku" postavljenu i uspješno realiziranu još prošle godine, a radi se o tome da je plan plasirati se (kao i prošle godine) barem na 3. mjesto u Europi - odnosno na 1. mjesto u Hrvatskoj. U pitanju je kategorija "B" - CW only, koju bez većih problema pokriva jedan operator, a ovaj puta na br"eg smo odlučili popeti se nas čak četvorica: Krešo-9A2HM, Tom-9A7PLT, Zoran-9A5ASZ i Goran-9A3WP !

Nakon nekoliko različitih "međudogovora" od petka do subote, napokon našli smo se Zoran i ja (Goran) negdje oko podneva, obavili kupovinu tehničkih pomagala, materijala, hrane i pića (Mercator, Samobor) i polako krenuli put Bregane i Novog sela žumberačkog. Kod nogometnog igrališta upoznali smo novu mladu ekipu pogranične policije i baš u tom trenutku nazvao nas je Dejan-9A5BDG. On je naime već biciklom stigao na lokaciju i pokucao na zatvorena vrata kontejnera. Pao je dogovor da ćemo se naći u Stojdragi na cugi kako je na kraju ispalo. Utovarili smo bicikl i Dejana u C15 i nastavili lagano put.

Pred samim posljednjim usponom nakon što smo vidjeli da su seljani pokosili travu pala je ideja da se isprobaju nove ljetne "Michelinke" na C15 i da se pokušamo autom dovesti do samog kontejnera. Sve je uz neznatna proklizavanja prošlo dosta dobro do posljednjeg uspona gdje smo proklizali na samom kraju. Dejan i Zoran izašli su iz vozila, a ja sam pojačao malo zalet i C15 je prošao bez
ikakvog problema. Ne treba uopće spominjati koliko je to uštedilo snage i vremena.

Raspremili smo stvari, izvadili stolove i stolice i prva zdravica je mogla pasti prvog vikenda u kolovozu na ukupno 15 stupnjeva Celsiusa usred ljetnog dana ! Bilo je zapravo sasvim ugodno sunčano vrijeme bez daška vjetra, ali svježe i zdravo... Ubrzo smo uključili radio skalameriju i "prisluškivali" Madžare kako praše neko "SP" natjecanje (na 144 MHz). Nažalost, primijetili smo da nam ne radi WLAN
link prema FER-u (CarNet-u). Nakon osnovnih provjera stanja na Mikrotik Router-u prije bilo kakvih daljnjih akcija odlučili smo pravo stanje provjeriti sa pretpostavljenim nam ampr.org sysop-ovima Tihomirom-9A4GL i Tunom-9A3PX. Obojica su zanijekala bilo kakve promjene na strani "mt-Tuna" na koji se spajamo pa smo zaključili da nema druge nego provjeriti našu stranu link-a.

Nakon gotovo sat vremena provjera i uštimavanja uspjeli smo signal sa cca -96 dBm dotjerati na najboljih mogućih -86 do -89 dBm (promjenjivo). Zamolio sam Tunu da kad mu bude zgodno provjeri ipak svoju stranu link-a s obzirom na učestala nevremena i jake vjetrove na području Zagreba u posljednje vrijeme. Istovremeno Krešo-9A2HM popeo se na stup i doštimao malo rotator i antenu.

Usput, primijetili smo da su u međuvremenu objekt obišli "profići", posudili (raštimali) malo naš pojas za penjanje i domontirali neku za njihove potrebe UHF antenu. Možda su nam oni malo raštimali našu WLAN paraboličnu antenu ? Zalihe pića u svakom slučaju nisu dirali, hi.

Nazdravili smo ovaj puta Irskim Whiskey-em Kreši-9A2HM u rođendansku zdravicu i pokrenuli pripreme za večeru (pastrve). Dejan nas je odlučio napustiti, pa se biciklom strovalio u nizinu, na ni više niti manje nego 15 stupnjeva Celsiusa, 4. kolovoza u cca 19 sati !!

Bilo je nekih ideja da Toma nagovorimo da radi u FM-ZGB natjecanju i to čak da postavimo vertikalnu antenu na stup inače namijenjen UHF/SHF, no odustali smo od toga u samom početku.

Uspješno smo nahranili "magarce" ribom i salatama, napojili crnim vinom i bambusima, a sve to zahvaljujući majstoru od kuhinje Tomu-9A7PLT. Ostatak večeri proveli smo prebrojavajući meteore u padu, avione i satelite u preletu... Ja (9A3WP) prilegao sam na terasu, a ostatak ekipe na krevete u kontejner i ubrzo smo zaspali kao bebice. Vani uopće nije bilo hladno uz nešto malo vjetra, ležeći na madracu prekrivenim vojničkom dekom - umotan u vojnu vreću i pokriven još jednom vojnom dekom.

----.   .-    .-----   .--

Probudili smo se negdje oko 7 sati i ustali pola sata kasnije. Tom je na 16 stupnjeva Celsiusa pripremio doručak, dio ekipe je po "utovaru" obavio i "istovar" i tekma je mogla početi ! Počelo je sasvim dobro, no približavajući se rednom broju 30 +/-  sve se nekako počelo usporavati. Razočaranje je najveće smjerom "sjever", a spašava malo "Novosadsko natjecanje".

Tom je čekao Borisa-9A2KP sa "naručenim" i nedostajućim alatom, ja (9A3WP) nešto vremena proveo sam perući suđe, sređujući "srušenu" KV dipol antenu, premještajući odrezane grane i pišući ovaj izvještaj - a osnovne planove do podneva nisam niti dotaknuo, kao i obično. Krešo i Zoran radili su zajedno za radiostanicom. Valjda ćemo dostići prošlogodišnju 121 vezu, uz ostvarenih 41.265 bodova, ODX LZ1ZP-KN22ID-839 km !?

Oko 11 UTC navratio je Boris-9A2KP sa XYL Marijanom, tako da se Tom dočepao svojeg pravog alata. Malo smo popričali, zajedno sa gostima ugrijali smo se poklonjenim "Jaegermeister-om"... Temperatura se u međuvremenu ipak podigla do nekih +19 stupnjeva Celsiusa, mjereno na terasi (uz vanjsku oplatu kontejnera).

Cijeli dan puše tradicionalni žumberački povjetarac, "na refule".

Naravno, stara priča se ponavlja: Đuro-9A9C (9A1CCU) nije da šprica sa SSB dijela opsega po SSB opsegu - nego se od njega ne može raditi ni na CW dijelu opsega! Na početku natjecanja odabrali smo QRG 144.090 MHz, ali čim Đuro pritisne PTT tipku pojavi se kontinuirani šum od cca S3 na cijelom opsegu od kojeg mi ne možemo čuti eventualno samo koorespodente u lokalu. Upozorili smo ga oko 11:30 UTC, na njegovoj QRG cca 144.360 MHz - ali problem na taj način nismo uspjeli riješiti. Tom je u međuvremenu iskopao glavnu rupu za UHF/SHF stup, ali zapeo je sa "pećinom" na rupi za 3. "lenger". Tropo uvjeti su vrlo loši !

...


 
© • Izrada: Miljenko Mogulić 9A2MI 2004.     e-mail: 9a2mihamradio.hr